آموزش Google Images

1397/4/12 12:07

گوگل بی شک محبوب ترین و بهترین موتور جستجوی دنیای وب می باشد و برای هر آنچه که بخواهید جواب مناسبی می یابد اما این همه ماجرا نیست، شما می توانید برای یافتن عکس مورد نظر خود از بخش Google Images استفاده کنید که به طور خاص برای یافتن عکس ساخته شده است. کافی است آن چه را که میخواهید تایپ کرده و اینتر کنید. گوگل صدها عکس برای شما خواهد یافت. می توانید بر روی هر عکس کلیک کنید، آن را دانلود کرده و یا به صفحه وب مربوط به آن بروید. اما اگر بخواهید نتایج بهتری دریافت کنید، باید از تکنیک هایی برای جستجوی بهتر تصاویر استفاده کنید. در این مقاله قصد داریم چند ترفند مهم و کاربردی را معرفی کنیم. 


چگونه در گوگل عکس جستجو کنیم؟

در صفحه جستجوی تصاویر گوگل در زیر نوار جستجو بخشی به عنوان Tools وجود دارد. اگر می خواهید جستجوی تصاویر را محدود تر و دقیق تر کنید می توانید از این ابزار برای مشخص کردن خصوصیات عکس مورد نظر خود استفاده کنید. با کلیک بر روی این بخش گزینه هایی در اختیار شما قرار می گیرد که در ادامه آن ها راشرح خواهیم داد.

Size : در این بخش شما می توانید اندازه تصویر مورد نظر خود را انتخاب کنید. برای مثال با انتخاب Large تمام تصاویر با اندازه بزرگ به شما نشان داده می شوند و اگر Larger Than را انتخاب کنید می توانید با وارد کردن یک اندازه تمام تصاویر مرتبطی که از اندازه مورد نظر بزرگتر هستند را ببینید.

چنانچه بر روی Exactly کلیک کنید میتوانید به طور دقیق اندازه عکس مورد نظر را وارد کنید.

Color : با استفاده از گزینه رنگ ها می توانید با انتخاب تصاویر رنگی (Full Color)، سیاه و سفید (Black and White) دامنه جستجو را محدود تر کنید. در صورتی که گزینه Transparent انتخاب شود تصاویری که با پس زمینه شفاف هستند جستجو خواهند شد.

در قسمت پایین جعبه رنگی را مشاهده میکنید که اگر بر روی هرکدام از آنها کلیک کنید تصویری جستجو میشود که شامل بیشترین رنگ از آن باشد.

Usage Rights : در برخی از کشورها قانون کپی رایت بسیار اهمیت دارد و استفاده از عکس ها نیز باید با اجازه مالک آن باشد، شما با این گزینه می توانید تنها تصاویری را ببینید که مالک عکس اجازه استفاده مجدد آن را به کاربران دیگر داده است. برای حذف تصاویر پولی از نتایج جستجو می توانید از روش های مخفی کردن تصاویر استوک در گوگل استفاده کنید.

Type : نوع تصویر را می توان با این گزینه انتخاب نمود.

  1. هر تصویر با هرنوع شکل را نمایش میدهد.
  2. فقط تصاویری که از چهره و صورت انسان در آن بکار رفته است.
  3. فقط تصویر بدون وجود مورد شماره 2
  4. تصاویر کلیپ آرت یا هنری مانند نقاشی و...
  5. تصاویری که فقط از خطوط بدون رنگ و ساده تشکیل شده باشد
  6. تصاویر متحرک یا گیف

Time : این قابلیت به کاربران اجازه می دهد عکس هایی را جستجو کنند که در بازه زمانی خاصی منتشر شده اند.

با انتخاب گزینه Custom range در آخر این لیست میتوانید تاریخ را به صورت دلخواه (از - تا) وارد کرده و تصاویر در این رنج را جستجو کنید.

More Tools : برای دیدن کیفیت و اندازه تصاویر در گوشه هر تصویر می توانید Show Sizes را از این منو فعال کنید.

Clear : با کلیک بر روی این دکمه می توانید همه فیلتر ها و محدودیت هایی که انتخاب کرده بودید را پاک کنید تا جستجو به حالت معمول خود باز گردد.


جستجو یک فرمت خاص در گوگل با انتخاب نوع عکس

اگر می خواهید عکس با نوع فایل خاصی را جستجو کنید، با یک ترفند می توانید به راحتی این کار را انجام دهید. کافی است بعد از موضوع جستجو عبارت Filetype:PNG را تایپ کرده و اینتر کنید. در این صورت گوگل تنها تصاویر با فرمت PNG را به شما نمایش خواهد داد. بدیهی است که به جای PNG می توانید فرمت های دیگری از جمله JPG و یا BMP و.. وارد کنید.

پس از جستجو خواهید دید که در نوار Tools بخشی به عنوان انتخاب نوع فایل اضافه شده است. با استفاده از این منو نیز می توانید نوع فایل تصاویر جستجو را تغییر دهید.


جستجوی تصاویر مشابه

یکی از قابلیت های جالب بخش سرچ عکس گوگل این است که شما با یک عکس می توانید عکس های مشابه آن را در وب جستجو کنید. برای انجام این کار در بخش Google Image بر روی آیکون دوربین کلیک کرده و در بخش  Upload an Image عکس مورد نظر خود را از کامپیوتر انتخاب و آپلود کنید. همچنین می توانید آدرس اینترنتی یک عکس دیگر را از بخش Paste an Image URL بدهید تا گوگل تصاویر مشابه آن را برای شما پیدا کند.

با کلیک و درگ کردن تصویر در سایت گوگل نیز میتوانید عکس را برای جستجو وارد نمایید.

با انجام این کار گوگل سعی می کند بهترین جستجو را انجام داده و خواهید دید که در بسیاری از مواقع تصاویر بسیار مشابهی را پیدا می کند. این روش یکی از بهترین راهکار ها برای به دست آوردن اطلاعات یک عکس می باشد. البته اگر از مرورگر کروم استفاده می کنید می توانید با نگه داشتن کلید S کیبورد و راست کلیک کردن بر روی تصویر مورد نظر خود، موارد مشابه آن را در گوگل جستجو کنید.

در تصویر زیر مشاهده میکنید که تصویر میدان نقش جهان اصفهان را به گوگل دادیم و گوگل طبق بررسی های خود هم تصاویر مشابه را پیدا کرد و هم متوجه شد این تصویر برای کجاست و چه نامی دارد. همچنین مطالب مرتبط با میدان نقش جهان را در نتایج جستجو به ما نشان داد.


بازگرداندن دکمه View Image

اوایل سال ۲۰۱۸ گوگل تصمیم گرفت دکمه دیدن مستقیم تصویر یا View Image را از بخش دسترسی به تصاویر جستجوی خود حذف کند. این کار مخالفان بسیاری دارد و کار را برای دسترسی به تصاویری که جستجو کرده اید دشوار می کند. به طور معمول برای دانلود عکس مورد نظر باید به وب سایت منتشر کننده آن مراجعه کنید و از آن جا به انجام این کار اقدام کنید که البته در برخی مواقع دسترسی و دانلود این تصاویر از سایت مربوطه کار آسانی نیست.

برای بازگردانی دکمه Image View به سرچ گوگل کافی است افزونه مرورگر های گوگل کروم و فایرفاکس را نصب کنید. با نصب این افزونه علاوه بر افزودن قابلیت دسترسی مستقیم به تصاویر، می توانید به صورت مستقیم از جستجوی تصاویر گوگل نیز استفاده کنید.

بازیابی دکمه View image در مرورگر گوگل کروم

برای بازیابی گزینه View Image ابتدا به صفحه Github بروید و فایل ZIP را از صفحه Release دانلود کنید. فایل را از حالت فشرده خارج کنید. بعد مرورگر گوگل کروم را باز کنید. حالا روی سه نقطه عمودی سمت راست – بالا کلیک کنید و به مسیر More Tools>Extensions بروید. یا در نوار آدرس مرورگر کروم خود عبارت chrome://extensions/ را وارد کنید. در این قسمت گزینه Developer Mode را انتخاب کنید. بعد روی دکمه Load Unpacked Extension کلیک کنید. 

اضافه کردن View Image به فایرفاکس

این روش هم خیلی ساده است. برای اضافه کردن دکمه دیدن عکس افزونه View Image را دانلود کنید. برای این کار بعد از اینکه وارد سایت شدید روی دکمه Add to firefox کلیک کنید. بعد از دانلود یک پاپ آپ مانند زیر به شما نمایش داده می شود. 

نیازی به بست و باز کردن مجدد مرورگر فایرفاکس نیست. حالا می توانید به گوگل ایمیج بروید و موضوعتان را جستجو کنید. روی یکی از عکس ها کلیک کنید. همانطور که می بینید در سمت چپ دکمه View Image اضافه شده است. 


جستجوی پیشرفته تصاویر در گوگل

با استفاده از عباراتی خاص می توانید دامنه جستجو عکس در اینترنت را محدود تر و دقیق تر کنید. برای مثال اگر بعد از عبارت مورد نظر :Site و پس از آن دامنه یک سایت را وارد کنید، گوگل تنها در آن وب سایت به جستجوی موضوع مورد علاقه شما خواهد پرداخت. یا اگر از علامت منها – قبل از کلمه مورد نظر استفاده کنید، گوگل دقیقا همان عبارت را جستجو می کند که با این کار تصاویر دقیق تری را مشاهده خواهید کرد.

اگر به استفاده از عبارات خاص در جستجو علاقه ای ندارید می توانید در Google Image از منو Settings جستجوی پیشرفته یا همان Advanced Search را انتخاب کنید تا برگه جستجوی اطلاعات عکس برای شما باز شود و بتوانید با استفاده از گزینه های متعدد جستجوی خود را دقیق تر کنید.


به سرعت نتایج علمی را پیدا کنید
این شگفت انگیز است که تقریباً تمام اطلاعات دنیا از طریق یک وب سایت قابل دسترسی است . با اینحال ممکن است اینکار خسته کننده باشد وقتی شما به دنبال موضوعی در بین این انبوه اطلاعات هستید . برای اینکه نتایج جستجوی تان را کمتر و دقیق تر کنید ، شما می توانید از جستجوی پیشرفته گوگل استفاده کنید تا نتیجه ی شما نسخه ای باشد که فقط مربوط به خودتان است

به عنوان مثال ، من می خواهم در مورد مقالات علمی ریاضی که در مورد بطری های کلاین (Klein bottles) است جستجو کنم ، قسمت سطح جهت ناپذیر این مقالات مورد علاقه من است .

نخست ، ما باید به ترتیب این قسمت ها را تایپ کنیم . من از قسمت “this exact word or phrase” استفاده می کنم استفاده می کنم تا نتیاج من فیلتر شود به صورتی که نتایج پیدا شده فقط شامل یکی از دو کلمه ای باشد که من می خواهم.

بگذارید نتایج را محدود به زبان انگلیسی کنیم. 

من فقط می خواهم مقالات دانشگاهی را پیدا کنم بنابراین من دامنه را به “edu” محدود می کنم. 

محدود کردن جستجوی مان به عنوان صفحه باعث می شود نتایج کمتر و دقیق تر باشد ، از جمله تنها نتایجی برای مقالات علمی که در واقع کلمات “Klein bottle” را در عنوان خود داشته باشند.

در آخر ، اجازه دهید جستجوی مان را به PDF ها محدود کنم ، زیرا عمومی ترین تحقیقات علمی که در دسترس می باشند از طریق PDF به انتشار می رسند. 

در نهایت ، من بر روی “Advanced Search” کلیک می کنم تا موضوع خودم را جستجو کنم . نتایج به دست آمده شامل مواردی از بهترین منابع می باشد که من می توانم به آنها بپردازم.


ذخیره تصاویر در گوگل

آیا تا به حال برای شما هم پیش آمده است که فراموش کنید یک عکس را دانلود کنید؟ قطعا یافتن دوباره آن کار بسیار مشکلی است. برای حل این مشکل می توانید از قابلیت Save Image گوگل استفاده کنید. برای استفاده از این ویژگی ابتدا بر روی یک عکس کلیک کنید تا مانند تصویر زیر بخش جداگانه ای برای آن باز شود سپس با کلیک بر روی دکمه Save عکس مورد نظر در گوگل برای شما ذخیره خواهد شد.

سپس هر زمان که بخواهید می توانید بر روی هر عکسی کلیک کرده و با زدن View Saved تصاویر ذخیره شده خود را در پوشه ای با عنوان Favorite images ببینید. همچنین می توانید با ورود به تصاویر ذخیره شده خود، این عکس ها را ببینید. توجه کنید که برای استفاده از این قابلیت باید وارد حساب کاربری گوگلی خود شده باشید.


جستجوی عکس در گوگل با گوشی اندروید

در این بخش قصد داریم چند نکته مهم هنگام جستجوی عکس در اندروید را بیان کنیم. زمانی که می خواهید یک تصویر را در گوشی خود سرچ کنید حتما از این ترفند ها بهره ببرید.

در نتایج جستجوی حواستان به گوشه سمت چپ پایین هر عکس باشد، خواهید دید عباراتی مانند Recipe (دستور آشپزی)، GIF (فای تصویری گیف یا متحرک)، Product (محصول)و.. در آنجا وجود دارند. با لمس این عبارات می توانید اطلاعات بیشتری از آن تصویر به دست بیاورید. برای مثال اگر نوعی خوراکی بود با لمس Recipe می توانید دستور پخت آن را به دست بیاورید. همچنین اگر بر روی عبارت Product ضربه بزنید به طور مستقیم به صفحه خرید آن محصول راهنمایی خواهید شد.

برای خرید و ست کردن لباس نیز می توانید از این ترفند بهره ببرید. اگر لباسی را در بخش تصاویر گوگل جستجو کنید در نتایج لباس های دیگری را نیز خواهید دید که می توان با لباس مورد نظر شما ست شود.


پیشنهاد میکنیم مقاله " روش های جستجو در گوگل و نحوه صحیح سرچ " را هم مطالعه کنید.




0
کــارمـا :
87
برای پرسیدن سوالات خودتون فقط کافیه در سایت ثبت نام کنید و وارد حساب کاربری خودتون بشید. و از نوارمنو بالا بر روی "بپرس" با آیکون علامت سوال کلیک کنید، تا من و سایر کاربران پاسخگو باشیم.
بفرست

مشاهده نظرات بیشتر...
negin