روشهای افزایش سرعت در ویندوز 10

1397/4/16 14:54

اگر پس از بوت شدن لپ تاپ یا کامپیوتر خود زمان زیادی را صرف منتظر ماندن برای شروع و بکار افتادن برنامه های ویندوز خود سپری میکنید و نمیدانید کدام یک از برنامه ها ویندوز باعث کند شدن سیستم شما میشوند، اگر هنگام کلیک برروی یک لینک، باز‌کردن یک برنامه، تایپ یک کلمه و … سیستم تان زمان زیادی را صرف انجام این کارهای کوچک می نماید و یا سوالاتی از قبیل آیا کامپیوتر پر سرعتی دارید؟ حین بازی سرعت کامپیوتر شما کم می شود؟ می خواهید سرعت کامپیوتر خود را زیاد کنید؟ آیا کند شدن ویندوز 10 موجبات حالگیری است؟

اگر شما هم از آن دسته از کاربرانی هستید که با مشکل کند شدن ویندوز ۱۰ مواجه شده اید بهتر است مقاله زیر را به طور کامل مطالعه کنید :

ممکن است این افزایش سرعت تا حدودی تاوان داشته باشد؛ از جمله‌ی اینکه مثلا در مورد لپ‌تاپ‌، سرعت بیشتر به عمر باتری کمتر منجر می‌شود؛ یا برخی مواقع ممکن است مجبور شوید برنامه‌ی مورد علاقه‌ی خود را به دلیل ایجاد اشکال حذف کنید. باید ببینید برای بالا بردن سرعت رایانه‌ی شخصی حاضر به چشم‌پوشی از چه مواردی خواهید شد. 


1) ریستارت کنید

اگر سیستم شما به‌شدت کند عمل می‌کند، یک بار آن را ریستارت کنید. این روش بسیار پیش‌پاافتاده به نظر می‌رسد؛ اما خیلی از کاربران از آن غافل می‌شوند.

حالت آماده‌باش یا هایبرنیت، هردو باعث ذخیره‌ی انرژی می‌شوند؛ اما فقط یک راه‌اندازی مجددِ کامل است که موارد مزاحم را از ذهن ویندوز پاک می‌کند و باعث شروع به کار بهتر می‌شود. اگر سیستم شما خیلی کند است، هر روز این کار را انجام دهید.

ریستارت


2) حالت عملکرد سریع را فعال کنید

ویندوز به‌صورت پیش‌فرض، عملکردی بهینه از لحاظ مصرف برق ارائه می‌کند؛ اما چنانچه مشکلی با افزایش مصرف انرژی ندارید می‌توانید در قبال مصرف بالاتر، سرعت بیشتری تجربه کنید. از این روش تنها زمانی استفاده کنید که با بالا رفتن مبلغ قبض برق مشکلی ندارید یا بازدهی باتری برای شما اهمیت چندانی ندارد.

روی دکمه‌ی Start راست کلیک کنید و از فهرست بازشده Power Options را انتخاب کنید.

در پنجره‌ی control Panel روی گزینه‌ی Show additional plans کلیک کنید و High performance را انتخاب کنید.

Power Options


3) غیر فعال کردن حالت شفافیت

نوار وظیفه یا Task bar در ویندوز ۱۰ به طور پیش‌فرض در حالت شفاف قرار دارد که می تواند سرعت ویندوز ۱۰ شما را کاهش دهد. برای افزایس سرعت windows 10 شما باید این حالت شفافیت را غیر فعال کنید برای این کار به منوی Start بروید و بر روی Setting کلیک کنید و در پنجره بعدی گزینه Personalization را انتخاب کنید.

حال در منوی سمت چپ بر روی Colors کلیک کنید و در سمت راست صفحه و در قسمت پایین گزینه Make Start, taskbar, and action center transparent را پیدا کرده و آن را غیر فعال کنید.

Personalization


4) موارد تجملاتی را غیر فعال کنید

ویندوز تمام تلاش خود را می‌کند که تصویری شکیل و خوانا ارائه دهد؛ اما اگر سیستم شما به اندازه‌ی کافی قدرتمند نیست می‌توانید از برخی زیبایی‌های ویندوز چشم‌پوشی کنید تا کمی به سرعت عملکرد سیستم خود بیافزایید.

روی دکمه‌ی استارت راست کلیک کنید و System را انتخاب کنید. در پنجره‌ی کنترل پنل بازشده در سمت چپ، روی Advanced system settings کلیک کنید.

Advanced system settings

این کار پنجره‌ی مربوط به System Properties و زبانه‌ی Advanced را پیش روی شما قرار خواهد داد. روی Settings در باکس Performance که اولین دکمه‌ی Settings موجود در این زبانه است کلیک کنید.

در باکس بازشده‌ی جدید، می‌توانید تیک برخی موارد را بردارید یا به‌راحتی Adjust for best performance (تنظیم برای بهترین عملکرد) را انتخاب کنید.


5) جلوگیری از اجرای خودکار برنامه‌ها

برنامه‌های زیادی تمایل به بارگذاری خودکار در زمان بوت یا بالا آمدن سیستم دارند. تک‌تک این برنامه‌ها باعث افزایش زمان بوت دستگاه شما می‌شوند. برخی از آن‌ها حتی بعد از بوت نیز باعث کاهش سرعت و افت عملکرد رایانه می‌شوند.

البته تمام این برنامه‌ها بد نیستند. طبیعی است که برنامه‌ی آنتی‌ویروس شما هنگام بالا آمدن ویندوز باید شروع به کار کند و مادامی که سیستم روشن است به کار خود ادامه دهد. برخی برنامه‌های دیگر نظیر Onedrive که اجرای آن‌ها در پس‌زمینه لازم است نیز باید هنگام بوت بارگذاری شوند.

برای اینکه ببینید اوضاع چقدر وخیم است روی نوار وظیفه یا تسک‌بار راست کلیک کنید و Task Manager را انتخاب کنید. وارد زبانه‌ی Startup شوید. اگر در بالای پنجره‌ی حاضر هیچ زبانه‌ای مشاهده نمی‌کنید روی More details در گوشه‌ی پایین سمت چپ کلیک کنید.

task manager

زبانه‌ی استارتاپ، تمام برنامه‌هایی را که به‌صورت خودکار اجرا می‌شوند نمایش می‌دهد. وقتی که این فهرست را بررسی می‌کنید، به این فکر کنید که به کدام برنامه‌ها واقعا احتیاج ندارید یا نمی‌خواهید مدام در حال اجرا باشند. برای حذف هرکدام از این برنامه‌ها از فهرست مذکور کافی است روی آن راست‌کلیک کنید و Disable را انتخاب کنید.

چنانچه از نام برنامه‌ی مورد نظر متوجه کارکرد آن نمی‌شوید، می‌توانید روی آن راست‌ کلیک کنید و با استفاده از گزینه‌ی Search online، از اینترنت در خصوص آن اطلاعات کسب کنید.


6) فرآیندهای سنگین و اضافه را ببندید

رایانه‌ی شما ممکن است در حال اجرای برنامه‌ای باشد که از نظر برنامه‌نویسی ضعیف است و بار پردازشی زیادی روی سخت‌افزار شما قرار می‌دهد. برای اطلاع از این موضوع، روی نوار وظیفه راست کلیک کنید و Task Manager را انتخاب کنید. مجددا اگر زبانه‌ها را مشاهده نمی‌کنید، روی More Details کلیک کنید.

در زبانه‌ی Processes روی ستون CPU کلیک کنید تا برنامه‌ها بر اساس میزان استفاده‌ی آن‌ها از پردازنده مرتب شوند. برنامه‌هایی که در صدر قرار می‌گیرند، همان مواردی هستند که پردازنده‌ی شما را تحت فشار قرار می‌دهند. چنانچه مشاهده کردید که فرآیندهای قرارگرفته در صدر، صفر درصد از پردازنده را اشغال کرده‌اند، مرتب‌سازی به‌درستی صورت نگرفته است و باید مجددا روی قسمت بالایی ستون CPU کلیک کنید.

task manager

این‌طور تصور نکنید که تمام فرآیندهایی که در بالای این فهرست قرار می‌گیرند لزوما پرمصرف هستند. برخی برنامه‌ها ارزش این را دارند که از پردازنده کار بکشند. یکی از راه‌های برخورد با این قبیل برنامه‌ها بستن کامل آن‌ها بعد از استفاده است. راه دیگر شاید جایگزین کردن آن‌ها با برنامه‌های مشابه و کم‌مصرف باشد.

از داخل Task Manager می‌توانید یک فرآیند را ببندید. کافی است فرآیند مربوطه را انتخاب و روی دکمه‌ی End task کلیک کنید و پیغام بازشده را تأیید کنید. پس از آن به ستون Memory بروید و وضعیت را بررسی کنید و مجددا سراغ فرآیند بعدی بروید.


7) فهرست‌سازی در جستجو را غیر فعال کنید

در ویندوز وقتی بین تمام فایل‌ها و اسناد خود دنبال یک عبارت می‌گردید، نتایج جستجو به‌سرعت به نمایش درمی‌آیند. این امکان فوق‌العاده جذابی است؛ اما به قیمت کند شدن دستگاه شما تمام می‌شود؛ چرا که وقتی در حال جستجوی چیزی نیستید، ساخت فهرست‌‌هایی که منجر به نمایش سریع نتایج جستجوها می‌شود، سرعت دستگاه شما را پایین می‌آورد.

برای غیر فعال‌ کردن فهرست‌سازی

۱. ویندوز اکسپلورر را باز کنید، روی درایو C راست کلیک کنید و Properties را انتخاب کنید.

۲. در زبانه‌ی General یا عمومی تیک گزینه‌ی Allow files on this drive to have contents indexed in addition to file properties را بردارید.

۳. در پنجره‌ی هشداری که پس از انجام مرحله‌ی ۲ نمایان می‌شود با انتخاب Apply changes to drive C:/, subfolders and files تغییر فوق را در در فایل‌ها و محتویات پوشه‌ها نیز اعمال کنید.

ویندوز برای غیر فعال کردن این قابلیت ممکن است به کمی زمان نیاز داشته باشد. بنابراین سعی کنید صبور باشید. گزینه‌ی دیگری نیز وجود دارد که به شما این امکان را می‌دهد که به‌جای غیر فعال کردن کامل فهرست‌سازی، قسمتی از آن را غیر فعال کنید.

در فیلد کورتانا عبارت indexing را تایپ کنید. Indexing Options را انتخاب کنید. در پنجره‌ی بازشده روی دکمه‌ی Modify موجود در پایین سمت چپ کلیک کنید.

این کار پنجره‌ی دیگری را پیش روی شما قرار خواهد داد که شامل دو بخش است. در پایین خلاصه‌ای از محل‌های انتخاب‌شده برای فهرست‌سازی را مشاهده می‌کنید. با کلیک روی هرکدام گزینه‌های موجود در قسمت بالایی این پنجره تغییر پیدا خواهند کرد. تیک هر کدام از محل‌های موجود در قسمت بالایی این پنجره را بردارید، آن محل از فهرست‌سازی معاف خواهد شد.


8) گزینه‌ی Windows tips را غیر فعال کنید

ویندوز ۱۰ هر از چندگاهی نکاتی را در راستای کمک به استفاده‌ی بهتر از سیستم‌عامل به کاربر نشان می‌دهد. مشکل اینجا است که برای نشان دادن به موقع این نکات باید کار کردن شما با رایانه را زیر نظر بگیرد.

جدا از نگرانی‌های امنیتی، این عمل باعث کند شدن رایانه‌ی شخصی شما می‌شود.

برای خاموش یا غیر فعال کردن این قابلیت از منوی استارت وارد Settings شوید. ابتدا System و سپس Notifications & actions را در منوی سمت چپ انتخاب کنید.

در قسمت پایینی بخش Notifications گزینه‌ی Get tips, tricks, and suggestions as you use windows را غیر فعال کنید.

Notifications & actions

ممکن است مایل باشید سایر گزینه‌های مربوط به نوتیفیکیشن را نیز بررسی کنید. البته بعید است سایر موارد تداخلی در سرعت عملکرد ویندوز ایجاد کنند؛ اما اگر دوست دارید می‌توانید چند مورد دیگر را غیر فعال کنید تا مزاحم کار شما نشوند.


9) حافظه‌ی رایانه‌ی خود را پاکسازی کنید

اگر حافظه‌ی دستگاه تقریبا پر شود، چه درایو سخت باشد چه از نوع SSD، سیستم شما دچار افت سرعت عملکرد خواهد شد. در صورتی که مقدار زیادی فضای خالی در حافظه‌ی رایانه‌ی خود دارید، می‌توانید از این مرحله رد شوید.

برای انجام پاک‌سازی، از برنامه‌ی Disk Cleanup موجود در ویندوز ۱۰ استفاده کنید. به این منظور، در فیلد کورتانا کلمه‌ی disk را تایپ کنید و Disk Cleanup را انتخاب کنید.

صبر کنید تا برنامه محتویات درایو شما را مورد بررسی قرار دهد. روی دکمه‌ی Cleanup system files کلیک کنید. توجه داشته باشید که در این قسمت نیاز به پسورد administrator دارید. پس از انجام این کار، برای بررسی مجدد منتظر بمانید.

Cleanup system files

گزینه‌های موجود را بررسی کنید. اگر گزینه‌ای به نام (Previous Windows installation(s مشاهده کردید، حتما آن را تیک‌ بزنید؛ چرا که با فعال کردن این گزینه و کلیک روی OK احتمالا مقدار زیادی فضا در حافظه‌ی سیستم شما آزاد خواهد شد. سایر گزینه‌ها را نیز در صورت لزوم امتحان کنید.

نکته‌ی دیگری که شاید لازم باشد مد نظر قرار دهید پاک کردن یا لغو نصب برنامه‌هایی است که دیگر از آن‌ها استفاده نمی‌کنید.


10) بررسی وجود بدافزار

می‌توانید برای بررسی دقیق این موضوع که آیا سیستم شما به گونه‌ای از ویروس و بدافزار آلوده است یا خیر، از انواع و اقسام آنتی‌ویروس‌ها و جستجوگرهای بدافزار موجود استفاده کنید. این آموزش شما را در تشخیص و حذف بدافزار‌ها یاری خواهد کرد.


11) افزایش سرعت بوت ویندوز ۱۰ به زیر ۵ ثانیه

وقتی که شما کامپیوترتان را راه اندازی می کنید قبل از لود شدن سیستم عامل، برای چند لحظه منوی بوت به شما نمایش داده می شود. شما می توانید برای راه اندازی سریع ویندوز ۱۰ این مدت زمان را به طور پیش فرض ۳۰ ثانیه است را کاهش دهید. برای انجام این کار روی دکمه Start راست کلیک کنید و Control Panel را انتخاب کنید سپس به مسیر System > Advanced system settings بروید و زیر Startup and Recovery روی Settings کلیک کنید.

Startup and Recovery


بعد قسمت Time to display list of operating systems را تیک بزنید و در کادر روبرو زمان را از ۳۰ ثانیه به ۱۰ ثانیه یا حتی ۵ ثانیه تغییر دهید و روی ok کلیک کنید.


12) پاک کردن برنامه های بدون استفاده و Crapware

شاید قبلا شما برنامه ای نصب کرده باشد که در حال حاضر به آن نیازی ندارید و یا اینکه برنامه های crapware را بر روی سیستم خود داشته باشید، برنامه های crapware در واقع همان برنامه هایی هستند که مایکروسافت به صورت پیش‌فرض بر روی سیستم عامل های خود قرار می‌ دهد و کاربرد خاصی برای اکثر کاربران ندارند. اکثر این برنامه‌ ها از حجم بالایی برخوردارند. برای حذف برنامه هایی که مورد نیاز شما نیستند روی منوی start راست کلیک کنید و Control Panel را انتخاب کنید برای حذف یک برنامه، از لیست برنامه خود را انتخاب کنید و  Uninstall را کلیک کنید.


13) اضافه کردن حافظه رم برای افزایش سرعت عملکرد ویندوز ۱۰

بر کسی پوشیده نیست که افزودن حافظه رم می‌ تواند سرعت عملکرد کلی دستگاه را به طور محسوسی افزایش دهد. وقتی که کامپیوتر رومیزی را خودتان اسمبل می‌کنید، یک کیس اختصاصی خواهید داشت که محتویات آن را متناسب با سلیقه، کاربرد و بودجه‌‌ تان مشخص خواهید کرد، اما اگر از یک لپ‌ تاپ یا الترابوک استفاده می‌ کنید با محدودیت‌ های جدی برای ارتقا حافظه رم مواجه خواهید بود به طوری که اولاً دستگاه شما بایستی از این قابلیت برخوردار باشد، ثانیاً برای ارتقا بایستی حافظه رمی مشابه با نمونه سوار شده بر روی مادربرد بیابید در غیر این صورت به اصطلاح حافظه رم پس زده خواهد شد.

اگر از دستگاه‌ هایی مانند سری سرفیس و یا یوگا لنوو استفاده می‌کنید، بهتر از قید ارتقا حافظه رم را بزنید زیرا باز کردن قاب پشتی این دستگاه‌ ها به حرارت و تجهیزات لازم نیاز دارد و در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی ممکن است صفحه‌ نمایش آسیب بیند.


14) استفاده از حافظه SSD به جای هارد HHD

اگر از سیستم خود برای کارهای گرافیکی مانند تری دی مکس، اتوکد، مایا، کورل و… استفاده می کنید استفاده از حافظه های SSD می تواند سرعت شما را بالا ببرد.  برخلاف HHD ها یک یک بازوی مکانیکی برای نوشتن و خواندن اطلاعات بر روی هارد وجود دارد SSD ها هیچ قطعه مکانیکی ندارند و بنابراین سرعت تبادل اطلاعات بسیار بالاتر از HDD ها است. اگر هارددیسک شما مشکلی ندارد می توانید از طریق کابل USB یک SSD را به سیستم خود وصل کنید و از آن استفاده کنید و یا اینکه اطلاعات خود را به این SSD منتقل کنید.


15) بروزرسانی ویندوز و درایور سخت افزارها

یکی از بهترین راه های استفاده بهتر و سریعتر از کامپیوتر نصب آخرین نسخه ویندوز 10 است. وقتی سیستم عامل خود را به روزرسانی می کنید، ویندوز به طور خودکار درایورهای شما را چک می کند و آخرین نسخه درایور را برای شما نصب می کند، که می تواند کمک زیادی به عملکرد کامپیوتر شما باشد و سرعت کامپیوتر را زیاد کند. 


16) سرعت اینترنت خود را بررسی کنید 

در حالی‌که در مورد راه‌حل‌های بالقوه‌ای صحبت می‌کنیم که مربوط به خود ویندوز نیستند، همچنین باید سرعت اتصال به اینترنت را نیز مورد بررسی قرار دهیم. حتی یک کامپیوتر قدرتمند هم می‌تواند در هنگام اتصال به یک شبکه کند، دچار اختلال در عملکرد شود. برای بهبود این وضعیت و سرعت بخشیدن به شبکه خانگی خود می‌توانید برخی از اصلاحات را پیاده‌سازی کرده و مشکلات اینترنت را برطرف کنید.



17) اجازه دهید تا ویندوز مشکلات را بررسی کند  

آیا می‌دانستید که ویندوز مجهز به ابزارهای عیب‌یابی است؟ اگرچه این ابزارها همیشه موفق عمل نمی‌کنند اما برای شناسایی و برطرف کردن ایرادهای رایج و مشترک مانند مشکلات مربوط به آپدیت ویندوز می‌توانند برای‌تان کارساز باشند. برای دسترسی به عملکرد عیب‌یابی، از قسمت استارت، گزینه کنترل پنل را انتخاب کرده و باز کنید. از قسمت بالا و سمت راست نوع نمایش آیکون‌ها را روی Small icons تنظیم کنید.

گزینه Troubleshooting را انتخاب و سپس در زیر مجموعه System and Security، روی گزینه Run maintenance tasks کلیک کنید. حالا پنجره عیب‌یابی را مشاهده خواهید کرد. لینک Advanced را انتخاب کنید و مطمئن شوید که اعمال تعمیرات به‌طور خودکار بررسی می‌شوند. همچنین می‌توانید گزینه Run as administrator را انتخاب کنید تا ابزار بتواند مشکلات اضافی را حل کند. سپس بر روی Next کلیک کنید و چند لحظه اجازه دهید تا ابزار اجرا شود.

در صورت تشخیص هر گونه مشکل، خلاصه‌ای از آن‌ها را مشاهده خواهید کرد.


18) از برنامه Performance Monitor کمک بگیرید 

استفاده از ابزار Performance Monitor می‌تواند در کنار نشان دادن منابع مورد مصرف توسط سیستم،  کاربرد دیگری نیز داشته باشد. این کاربرد به شما کمک می‌کند تا با استفاده از آن، مشکلات موجود در سیستم را با کمک یک گزارش کامل مشاهده کنید. همچنین در کنار نشان دادن گزارش کاملی از مشکلات موجود، این برنامه راه‌حل‌هایی را نیز به شما پیشنهاد خواهد کرد. 

برای مشاهده این گزارش کامل، باید عبارت perfmon /report را در نوار جستجو بنویسید و کلید اینتر را بزنید (باید اطمینان حاصل کنید که بین perfmon و اسلش، یک فاصله قرار داده‌اید). بعد از انجام این کار، برنامه Resource and Performance Monitor باز می‌شود و آماده کردن گزارش خود را آغاز می‌کند. شاید خود برنامه به شما بگوید که انجام این کار تنها 60 ثانیه طول می‌کشد، اما معمولا باید دقایقی برای کامل شدن گزارش صبر کنید. 

بعد از اتمام مراحل جمع‌آوری گزارش، اطلاعات بسیار دقیق و زیادی را مشاهده خواهید کرد که بررسی کامل آن می‌تواند بسیار وقت‌گیر و سخت باشد. اما بهترین مکان برای شروع، قسمت Warnings (هشدارها) است؛ بخشی که بزرگ‌ترین مشکلات پیداشده در سیستم شما را مشخص می‌کند. این مشکلات می‌تواند شامل خود ویندوز، درایوها و دیگر قسمت‌های سیستم باشد. همچنین این برنامه به شما راه‌حل‌هایی را برای برطرف کردن مشکل ایجادشده ارائه می‌کند.

به‌علاوه، قسمت دیگری نیز وجود دارد که بررسی آن می‌تواند بسیار خوب باشد. قسمت Resource Overview قسمتی است که آن را در پایین گزارش موجود پیدا خواهید کرد. این قسمت تحلیلی کلی از عملکرد پردازنده، شبکه، دیسک سخت و حافظه دستگاه شما را نشان می‌دهد. هر نتیجه، یک کد رنگی دارد که بیانگر وجود مشکل یا عدم وجود مشکل است. رنگ سبز به معنی وضعیت سالم و بدون مشکل، رنگ زرد به معنی احتمال وجود مشکل و رنگ قرمز به معنی وجود یک مشکل حتمی است. 

البته استفاده از Resource Overview به همین‌جا ختم نمی‌شود. این برنامه، جزئیات دقیق‌تری از بخش‌های سخت‌افزاری دستگاه را به شما نشان می‌دهد. برای مثال، این برنامه ممکن است استفاده 21 درصدی از پردازنده را با رنگ سبز نشان بدهد. مثال دیگر، حافظه دستگاه است که می‌تواند با مصرف 62 درصدی، رنگ زرد را بگیرد. سپس با تحلیل این اطلاعات، متوجه می‌شوید که شاید دستگاه شما به حافظه رم بیشتری نیاز خواهد داشت. 


19) بهینه سازی فضاهای ذخیره سازی 

با افت قیمت دیسک های SSD، استفاده از آنها بیشتر شده است و دلیل این استقبال، سرعت بالای آنهاست. شاید تنها مزیت HDD نسبت به SSD، حجم بالای آنها در ذخیره‌سازی اطلاعات باشد. شما با هزینه‌ای که صرف خرید یک هارد SSD با 1 ترابایت حافظه می‌کنید، قادر خواهید بود یک HDD با 8 ترابایت حافظه را به خدمت بگیرید. بنابراین با توجه به حجم بالای فایل‌های نگهداری شده (تصاویر 20 مگاپیکسلی، ویدیوهای 4K و غیره)، استفاده از HDD به نظر به‌صرفه‌تر می‌آید.

هارد HDD فایل‌ها را به صورت بلوک‌هایی از داده‌ها در خود ذخیره می‌کند و به همین دلیل ممکن است این بلوک‌ها در جاهای مختلفی از دیسک پراکنده شوند. فایل‌های بزرگ به بلوک‌های بیشتری نیاز دارند و به همین دلیل، کپی کردن، کات کردن و حتی حذف کردن آنها به زمان بیشتری نیاز دارد. در واقع مانند دفتر کاری است که هر وسیله‌ای در گوشه‌ای افتاده باشد. شاید حافظه شما خوب باشد و بدانید هر وسیله را کجا گذاشته‌اید، اما پیدا کردن آنها کاری زمان‌بر است.

به عمل مرتب کردن بلوک‌ها بر روی HDD، یکپارچه‌سازی (defragmentation) می‌گویند. با یکپارچه‌سازی یا defragging فایل‌ها، در واقع بلوک‌ها و اطلاعات آن فایل را در یک مکان جمع‌آوری کرده، دسترسی به انها سریع‌تر شده و در نتیجه، افزایش سرعت کامپیوتر را در پی خواهد داشت.

SSD ها به یکپارچه‌سازی نیاز ندارند زیرا اطلاعات بر روی آنها یکپارچه است. اما در عوض، تکنیک‌های ویژه‌ای برای بهینه‌سازی فضا در SSD وجود دارد. به این تکنیک‌ها، دستورات TRIM می‌گویند که SSDها را از شر بلوک‌های اطلاعات خلاص کرده و باعث افزایش سرعت کامپیوتر می‌شود.

defragmentation

در ویندوز 10 مراحل زیر را دنبال کنید :

در فیلد جستجوی Cortana عبارت Defragment را تایپ کرده و گزینه Defragment and Optimize Drives را انتخاب کنید. ابزار Optimize Drives باز خواهد شد.

در زیر قسمت Status، درایو مورد نظر را انتخاب کنید.

برای اینکه بفهمید آیا دیسک شما به بهینه سازی نیاز دارد یا خیر، بر روی دکمه Analyze Disk کلیک کنید. توجه داشته باشید این دکمه برای درایوهای SSD غیر فعال است.

پس از اتمام آنالیز، می‌توانید درصد یکپارچه‌سازی درایو خود را در ستون Current Status مشاهده کنید. اگر کمتر از 10 درصد بود، به defragg کردن نیاز خواهید داشت. درایوهای SSD که 30 روز از آخرین defrag کردن آنها گذشته نیز باید عملیات یکپارچه‌سازی را انجام دهند.

بر روی دکمه Optimize کلیک کنید. این دکمه به معنی شروع عملیات defragmentation برای درایوهای HDD و شروع عملیات TRIM برای درایوهای SSD است. این عملیات با توجه به حجم اطلاعات شما- ممکن است بین چند دقیقه تا چندین ساعت طول بکشد. شما می‌توانید به راحتی به انجام کارهای دیگر نیز بپردازید.

با کلیک بر روی دکمه Change Settings و گذاشتن تیک Run on a schedule و تنظیم دوره مورد نظر، می‌توانید عملیات بهینه‌سازی دیسک‌ها را زمان‌بندی کنید.

با زدن دکمه OK، ویندوز 10 شروع به defrag کردن درایو مورد نظر شما کرده و در نتیجه، باعث افزایش سرعت کامپیوتر خواهد شد.


پیشنهاد میکنیم مقاله " ترفندهای افزایش سرعت اندروید " را مطالعه کنید





0
کــارمـا :
87
برای پرسیدن سوالات خودتون فقط کافیه در سایت ثبت نام کنید و وارد حساب کاربری خودتون بشید. و از نوارمنو بالا بر روی "بپرس" با آیکون علامت سوال کلیک کنید، تا من و سایر کاربران پاسخگو باشیم.
بفرست

مشاهده نظرات بیشتر...
negin