ثبت نام و ورود به سامانه ابلاغ قضایی ثنا قوه قضاییه

1397/4/17 19:08

اگر پای شما به شعب دادگستری باز شده باشد حتما ازدحام و شلوغی جمعیت را دیده اید و نتوانسته اید به سادگی ابلاغیه های خود و خدمات دیگر قضایی را دریافت کنید. در راستای مشکلات فوق ، قوه قضاییه در اقدامی خوب سامانه الکترونیکی ابلاغ قضایی (ثنا) را ایجاد کرده است تا از این پس طرفین دعوی بتوانند بدون مراجعه حضوری ، از نتایج آرا و ابلاغیه های رسمی دادگستری مطلع گردند. با توجه به اهمیت موضوع ، بر آن شدیم تا راهنمای ثبت نام سامانه ثنا قوه قضاییه را شرح دهیم. در ابتدا لازم است با این سامانه و خدماتی که ارائه می دهد آشنا شویم.

ثبت نام در سامانه ثنا برای هر دو طرف دعوی الزامی است.


بیشتر بخوانید : آموزش اپلیکیشن ابلاغ و چگونگی دریافت ابلاغ از طریق گوشی (سامانه ثنا) 


آشنایی با سامانه ابلاغ الکترونیکی ثنا قوه قضاییه 

بر اساس ماده 175 قانون دادرسی کیفری که در سال 1392 مصوب شده است ، قوه قضاییه مکلف شده است با استفاده از سامانه های الکترونیکی ، اوراق قضایی را به طرفین دعوی و وکلا ابلاغ کند. به همین علت بود که سامانه ابلاغ الکترونیکی اوراق قضایی ایران با نام کوتاه تر "ثنا" ایجاد گردید.
در این سامانه شاکی ، متهم و وکلای آنها می توانند آخرین وضعیت آرای مربوط به خود را بصورت الکترونیکی ملاحظه کنند که این موضوع باعث کاهش مراجعات حضوری و در نتیجه بهبود خدمت رسانی به مردم می شود. در گذشته آرای مربوط به طرفین دعوی از طریق ماموران به صورت حضوری ابلاغ می گردید که با جا افتادن این سامانه الکترونیکی ، این روش سنتی منسوخ خواهد شد که موجب حفظ حریم خصوصی افراد و کاهش هزینه های خدمات می شود.
لازم به ذکر است که طرفین دعوی قبل یا بعد از طرح دعوی باید در سامانه ثنا ثبت نام کنند و در صورت عدم ثبت نام ، ممکن است در ادامه روند دادرسی مشکلاتی به وجود بیاید.
در ادامه روند ثبت نام در سامانه ثنا را شرح خواهیم داد. بدین منظور وارد سامانه خدمات الکترونیک قضایی ( ثنا ) به آدرس 
http://sana.adliran.ir شوید.

سامانه ثنا


ثبت نام اشخاص حقیقی در سامانه ثنا قوه قضاییه

جهت ثبت نام افراد حقیقی که یکی از طرفین دعوی هستند بر روی گزینه ثبت نام شخص حقیقی کلیک کنید. حال باید مطابق با تصویر زیر ، اطلاعات شخصی خود اعم از شماره ملی ، تاریخ تولد و شماره سریال شناسنامه را به طور صحیح وارد نمایید و روی دکمه ادامه کلیک کنید.

ثبت نام اشخاص حقیقی در سامانه ثنا قوه قضاییه

در ادامه باید متن توفق نامه را که شامل قوانین استفاده از سامانه نیز هست ، به دقت بخوانید و وارد مرحله بعد شوید.
در مرحله بعد همانطور که می بینید اطلاعات شما استعلام شده و در صورت وارد کردن اطلاعات صحیح در مرحله اول ، اطلاعات دقیق و کامل شما برایتان به نمایش در آمده است. پس از تکمیل دو قسمت تاریخ تولد و دین ، وارد مرحله بعدی شوید. 

مشخصات شناسنامه ای در سامانه ثنا

در مرحله بعدی باید اطلاعات تماس  و پست الکترونیک خود را به دقت وارد نمایید. 

اطلاعات تماس در سامانه ثنا

در گام بعد ، اطلاعات محل اقامت شما درخواست شده است. 

مشخص کردن اقامتگاه در سامانه ثنا

در پایان نیز پس از مشاهده تصویر کارت ملی خود ، آخرین اطلاعات درخواستی مربوط به نام مستعار ، رشته تحصیلی و شغل شماست. پس از تکمیل آنها ، روی دکمه اتمام ثبت نام اولیه کلیک کنید. 

مرحله آخر ثبت نام سامانه ثنا

همانطور که ملاحظه می کنید ، پیغامی مبنی بر پایان ثبت نام اولیه ظاهر می شود. اکنون باید برای نهایی کردن ثبت نام و احراز هویت خود ، با همراه داشتن کارت ملی خود به یکی از سامانه های قضایی محل زندگی خود بروید تا مراحل نهایی ثبت نام شما انجام شود.

پیگیری آرای دادگستری از طریق سامانه ثنا قوه قضاییه امکان پذیر است.

 

ورود به سامانه ابلاغ قضایی ثنا

برای آموزش کامل دریافت ابلاغیه مقاله " چگونگی مشاهده و دریافت ابلاغیه از طریق سامانه ابلاغ قضایی " را مطالعه کنید.

ورود به سامانه ثنا

در صورتی که رمز عبور خود را فراموش کرده اید می توانید از قسمت فراموشی رمز عبور ، نسبت به بازیابی آن اقدام کنید.


رفع مشکل فراموشی رمز عبور در ورود به سامانه ثنا

به هر علتی اگر رمز عبور خود را جهت ورود به سامانه ثنا فراموش کردید مراحل زیر را انجام دهید :

ابتدا وارد این آدرس  شوید. با وارد شدن به این صفحه روی گزینه ی رمز عبور خود را فراموش کرده ام کلیک کنید.

فراموش کردن رمز سامانه ثنا

با واردن شدن به صفحه ی بعدی فیلد های خواسته شده را پر نمایید و در آخر روی گزینه ی ارسال کد فعال سازی کلیک نمایید تا رمز عبور جدید برای شما فعال شود.

دریافت رمز جدید سامانه ثنا


رمز موقت سامانه ثنا چیست؟

سامانه ی ثنا برای امنیت هرچه بیشتر اطلاعات و ابلاغیه های کاربران خود، به هنگام ورود به این سامانه ابتدا شماره ملی و رمز عبور دائمی شما را می خواهد که با وارد کردن آنها در صورت صحیح بودن وارد مرحله ی بعد خواهید شد که در این مرحله یک کد که دارای محتوای رمز موقت شماست برایتان ارسال می گردد که در مدت زمان خاصی اعتبار دارد و با وارد کردن آن می توانید ابلاغیه های خود را مشاهده کنید.


نکاتی در مورد سامانه ثنا

نکته 1 :  برای ورود به سامانه ثبت نام الکترونیک و سامانه ابلاغ الکترونیک باید به آدرس adliran.ir مراجعه کرده و از سر تیتر خدمات ویژه ، سامانه مورد نظر را انتخاب کنید.
نکته 2 : بعد از انجام ثبت نام الکترونیک در سامانه ثنا ، برای مشاهده ابلاغ الکترونیک باید وارد لینک adliran.ir شوید .
نکته 3 : افرادی که ایمیل ندارند ، باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کنند و یک آدرس ایمیل ملی دریافت کنند.
نکته 4 : هر یک از افراد مکلفند در صورتی که در اطلاعات ثبت شده در سامانه ثنا ( از قبیل آرس ، تلفن همراه ، نام و ... ) تغییری ایجاد شد ، تغییرات را بلا فاصله در سامانه ثنا ثبت کنید .
نکته 5 : وصول الکترونیکی اوراق قضایی ابلاغ محسوب می شود . رویت اوراق قضایی در سامانه ابلاغ (با ثبت زمان و سایر جزییات) ذخیره می شود و کلیه آثار ابلاغ واقعی در آن مرتبط می شود . همچنین ورود به سامانه ابلاغ از طریق حساب کاربری و رویت اوراق از این طریق به منزله رسید است . 

نکته 6 : در ابلاغ الکترونیکی مخاطب زمانی می تواند اظهار بی اطلاعی کند که ثابت کند نقصی در سامانه رایانه ای وجود داشته و از مفاد ابلاغ مطلع نشده است .

نکته 7 : خود داری از مراجعه به سامانه ابلاغ ، به منزله استنکاف از قبول اوراق قضایی می باشد.

نکته 8 : در صورتی که ارسال پیوشت های ابلاغیه به صورت الکترونیکی غیر ممکن باشد ، ابلاغ به وسیله ابلاغنامه انجام می شود.

نکته 9 : در صورتی که تلفن همراه یا پست الکترونیک در دسترس نباشد ، مفاد ابلاغیه و ارسال اوراق به سامانه ابلاغ به وسیله ابلاغنامه در اقامتگاه این فرد ابلاغ می شود و در ابلاغنامه مقرر می شود مخاطب موظف است جهت ثبت نام و دریافت حساب کاربری اقدام نماید و کلیه ابلاغ های بعدی از طریق سامانه ابلاغ انجام خواهد شد.

نکته 10 : چنانچه محل نکهداری مخاطب زندان و یا بازداشتگاه باشد ، ابلاغ علاوه بر حساب کاربری مخاطب به حساب کاربری زندان و یا بازداشتگاه نیز ارسال می شود و مراجع ذکر شده مسئول اجرای ابلاغ برابر مقررات هستند و همچنین موظف هستند که نتیجه ابلاغ را از طریق سامانه ابلاغ به واحد قضایی ارسال کنند.


  منبع مطلب : Heyvatech.com

0
کــارمـا :
87
برای پرسیدن سوالات خودتون فقط کافیه در سایت ثبت نام کنید و وارد حساب کاربری خودتون بشید. و از نوارمنو بالا بر روی "بپرس" با آیکون علامت سوال کلیک کنید، تا من و سایر کاربران پاسخگو باشیم.
بفرست

مشاهده نظرات بیشتر...
negin