راهکارهای رفع مشکل هنگ کردن ویندوز

1397/4/26 18:45

حتما شما هم با مشکل هنگ کردن سیستم مواجه شده‌اید. در این مواقع تنها راهی که به ذهنتان می‌رسد این است که کامپیوتر را خاموش و روشن و یا به اصطلاح Restart کنید و یا اینکه اقدام به نصب مجدد ویندوز می‌کنید، اما این‌ها تنها راه حل ممکن برای خارج شدن از این حالت نیست. چرا که با چند روش می‌توان در برخی موارد تا حدودی این مشکلات را برطرف کرد. در ادامه با اُمیگو همراه باشید...



هنگام هنگ کردن کامپیوتر، کمی به آن فرصت دهید

هنگام هنگ کردن کامپیوتر، کمی به آن فرصت دهید

زمانی که احساس کردید کامپیوتر شما هنگ کرده است، کمی صبر کنید و به کامپیوتر چند دقیقه فرصت دهید تا روند پردازش را انجام دهد. گاهی اوقات ممکن است یک کامپیوتر به ظاهر هنگ کرده باشد، اما در واقع فقط سرعت آن کند شده یا در حال پردازش یک کار پیچیده است.

برای رفع این چنین مشکلات پیشنهاد میکنیم از اجرای برنامه و بازی هایی که بیشتر از حد معمول از Ram و Cpu کار میکشد اجتناب کنید. و یا قطعات سخت افزاری سیستم را ارتقا دهید.


قفل شدن کامپیوتر را بررسی کنید

قفل شدن کامپیوتر

در این مواقع بهتر است بررسی کنید که آیا کامپیوتر به فشردن دکمه Caps Lock بر روی صفحه کلید پاسخ می‌دهد؟ و آیا چراغ این دکمه روشن یا خاموش می‌شود یا خیر! اگر چراغ آن روشن و خاموش شد، اقدام بعدی را انجام دهید و اگر هیچ تاثیری نداشت، کامپیوتر قفل شده و شما باید کامپیوتر را دوباره راه اندازی یا ریستارت کنید.

توجه کنید قفل شدن سیستم میتواند به دلیل فشار بیش از حد به cpu باشد که در بعضی از موارد به قدری فشار بر روی cpu است که حتی نشانگر موس هم قابل حرکت نیست ، اما تنها دلیل قفل کردن سیستم را نمیتوانیم مربوط به فشار cpu دانست در بسیاری از مواقع خراب بودن فن Cpu باعث میشود که دمای cpu بالا برود و cpu نتواند به خوبی کار کند در نتیجه سیستم قفل میشود، در این مواقع حتما مشکل فن را حل کنید زیرا با گذشتن از این مشکل ممکن است Cpu شما بسوزد.


بستن کامل یا End Task کردن برنامه‌ای که پاسخ نمی‌دهد

اگر Caps Lock روشن و خاموش می‌‍شود به این معنی است که ویندوز هنوز کار می‌کند و برنامه دیگری است که پاسخ نمی‌دهد و باعث هنگ کردن کامپیوتر شده است. برای End Task کردن برنامه‌ها، می‌توانید دکمه‌های Ctrl + Alt + Del را با هم فشار دهید تا پنجره Task Manager باز شود. بعد از باز شدن این پنجره، برنامه‌ای که پاسخ نمی‌دهد و باعث هنگ کردن کامپیوتر شده است را انتخاب و روی آن راست کلیک کرده و گزینه Go To Process را انتخاب کنیم. ملاحظه میکنید که به تب Processes میروید، در حالی که برنامه در حالت انتخاب است بر روی End Process کلیک کنید.

Task Manager

 

راه اندازی مجدد کامپیوتر 

حال اگر هیچ کدام از موارد بالا عمل نکرد، باید کامپیوتر را دوباره راه اندازی کنید. آن را خاموش کرده و بعد از خاموش شدن کامپیوتر چند ثانیه صبر کنید و سپس آن را روشن کرده و اجازه دهید که به صورت عادی راه اندازی شود.

به این نکته توجه داشته باشید که در زمان راه اندازی کامپیوتر، ممکن است با صفحه‌ای مواجه شوید که از شما سوال می‌کند که آیا می‌خواهید ویندوز در حالت امن (Safe Mode) یا به صورت عادی راه اندازی شود. حالت عادی را مطابق شکل زیر (کادر قرمز) انتخاب کنید و ببینید که آیا ویندوز به درستی و بدون خطا راه اندازی می شود یا خیر؟

راه اندازی مجدد کامپیوتر


مشکلات مربوط به سخت افزار یا درایورهای دستگاه را حل کنید

مشکلات مربوط به سخت افزار

در صورت موفق نبودن هیچکدام از مراحل بالا، ممکن است ایراد سخت افزاری یا خطای مربوط به درایور وجود داشته باشد.

چرا که یک هارد درایو، RAM و کارت گرافیک معیوب و یا نقص در قطعات دیگر سخت افزاری، به راحتی می‌تواند باعث هنگ کردن کامپیوتر شود. همچنین گفتنیست آپدیت نبودن درایور یک قطعه نیز می‌تواند به علت تداخل با درایورهای دیگر یا عدم عملکرد صحیح، باعث هنگ کردن دستگاه شود.

اگر مطمئن شدید که یک قطعه سخت افزاری معیوب باعث قفل شدن و هنگ کردن سیستم شده است، باید سریع قطعه را تعویض کنید تا از آسیب بیشتر به کامپیوتر جلوگیری شود. برای انجام این کار بهتر از متخصصین سخت افزار کمک بگیرید تا از آسیب جدی تر به سیستم شما جلوگیری شود.

گاهی اوقات ممکن است هنگ کردن سیستم شما مربوط به هارد باشد. برای اینکه متوجه این مشکل شویم وقتی وارد Task manager میشویم مانند تصویر زیر عملکرد هارد به 100درصد میرسد.

hard 100%

برای رفع این مشکل ما مقاله ای جداگانه و کامل برای رفع خطا بالا را آماده کرده ایم که از اینجا میتوانید مطالعه کنید.

اما اگر درایور یک قطعه ایراد داشته باشد، شما باید جدیدترین درایور آن را از وب سایت تولید کننده دانلود و یا از برنامه Pack Solution (پک سولوشن) استفاده کرده و آن را قبل از قفل شدن کامپیوتر نصب کنید. یا این که از کامپیوتر دیگری آن را دانلود کرده و بر روی کامپیوتر خود نصب کنید.

اگر نمی‌توانید قبل از هنگ کردن کامپیوتر، جدیدترین درایور را نصب کنید، می‌توانید کامپیوتر را در حالت امن یا همان Safe Mode راه اندازی کنید.

شما در این حالت می‌توانید به بخش Device Manager دسترسی داشته باشید و درایوری که به درستی کار نمی‌کند را حذف کنید. سپس کامپیوتر را راه اندازی مجدد کرده و ویندوز را در حالت عادی باز کنید. در این مرحله ویندوز سخت افزار را شناسایی می‌کند و درایور آن را مجدد نصب می‌کند. این فرآیند می‌تواند برای رفع مشکل کافی باشد و از قفل شدن مجدد جلوگیری کند. همچنین می‌توانید جدیدترین درایور دانلود شده را نصب کنید تا از به روز بودن درایور آن قطعه مطمئن شوید.

شما همچنین می توانید به قسمت BIOS رفته و هر سخت افزاری را که به درستی کار نمی کند را غیر فعال کنید و بررسی کنید که آیا این کار باعث جلوگیری از قفل شدن می شود یا خیر؟ به هر حال شما باز هم باید آن سخت افزار را تعویض کنید زیرا اگر این سخت افزار غیر فعال باقی بماند، ممکن است نتوانید به طور کامل از کامپیوتر خود استفاده کنید.


حذف و غیر فعال سازی برنامه های سنگین

در هنگام کار با ویندوز ده ها عملیات و برنامه در حال اجرا هستند که خیلی از آنها از دید ما پنهان هستند. ممکن است یکی از این برنامه ها به دور از چشم شما فعالیت میکند و فشار سنگینی به cpu میاورد که در آنصورت با اجرای یک برنامه توسط شما این فشار بر روی cpu چند برابر شده و در نتیجه سیستم هنگ میکند.

برای مشاهده پروسس های مشکوک که فشار زیادی به cpu میاورد باید وارد task manager با کلیدهای ctrl+alt+del شوید.

حذف و غیر فعال سازی برنامه های سنگین

در تب Processes میتوانید تمام پروسس های در حال اجرا را مشاهده کنید ، در ستون CPU میزان درصد استفاده از CPU را نشان میدهد. در صورتی که این عدد به طور غیر طبیعی زیاد باشد آن پروسس را انتخاب و بر روی End Process کلیک کنید.

در اینجا ممکن است مشکل ویندوز حل شود ولی با خاموش و روشن کردن و ورود مجدد ممکن است آن پروسس مزاحم مجدد اجرا شود، برای غیر فعال کردن پروسس مورد نظر در شروع کار ویندوز مراحل زیر را انجام دهید.

در Run یا سرچ ویندوز عبارت msconfig وارد و دکمه اینتر را بزنید. وارد تب Startup شده و پروسس مشکوک را پیدا کرده و تیک آنرا بردارید و بر روی OK کلیک کنید. در ویندوز هشت به بعد باید در همان صفحه Task Manager وارد تب Startup شده و بر روی برنامه راست کلیک و گزینه Disable را انتخاب کنید.

system configuration


ویروسی بودن ویندوز

ویروسی بودن ویندوز

متاسفانه ویروس ها و مخصوصا تروجان ها در ویندوز به طور مخفی اقدام به فعالیت میکنند و در بعضی از موارد این ویروس ها به کل حافظه Ram و Cpu را میگیرند که در نتیجه سیستم مدام هنگ میکند.

برای حل این مساله پیشنهاد میکنیم به Task manager رفته و برنامه مشکوک را پیدا کرده و متوقف و غیر فعال کنید (در مورد قبل به طور کامل توضیح دادیم)

و اگر باز متوجه برنامه مشکوکی نشدید بهتر است یک آنتی ویروس قوی نصب و شروع به پاکسازی ویندوز کنید.

دقت کنید اگر سیستم شما از رم و cpu کمی برخوردار باشد نصب آنتی ویروس میتواند باعث سنگین شدن عملیات و در نهایت هنگ مدام سیستم شود.

باز در صورت حل نشدن مشکل بهتر است مورد "تعویض ویندوز" که در ادامه گفته ایم را انجام دهید.


تعویض ویندوز

تعویض ویندوز

تعویض ویندوز یکی دیگر از موارد پیشنهادی ما برای رفع مشکل هنگ کردن است. چنانچه از راه حل های نرم افزاری بالا جواب نگرفتید بهتر است ویندوز خود را تعویض و اقدام به نصب ویندوز جدید کنید.

وب سایت اُمیگو به شما پیشنهاد میکند در موقع نصب ویندوز هارد خود را به طور کامل فرمت کرده و مجدد پارتیشن بندی کنید (دقت کنید که بک آپ از اطلاعات خود گرفته باشید) ، و به محض نصب شدن ویندوز به هیچ درایوی وارد نشده و مستقیما یک آنتی ویروس خوب و آپدیت شده را نصب کنید.


پیشنهاد میکنیم مقالات زیر را مطالعه کنید :




0
کــارمـا :
4278
خواهم توانست برای خدمت به بشریت...
بفرست

مشاهده نظرات بیشتر...
reza