رفع مشکل پر شدن حافظه گوشی اندروید

1397/4/5 18:25

با گسترش گوشی های هوشمند و استفاده روزانه از این گوشی ها توسط مردم ، مشکلات مربوط به آن نیز روز به روز بیشتر خود را نشان می دهند. با توجه به اینکه همه ما بر روی گوشی های هوشمند خود برنامه های مختلفی نصب می کنیم ، در بسیاری از مواقع نمی دانیم که چه بلایی بر سر حافظه داخلی گوشی خود آورده ایم. به بیان ساده تر ، با نصب کردن برنامه های فراوان ، باعث می شویم به صورت ناخودآگاه حجم زیادی از حافظه داخلی گوشی خود را اشغال کنیم.
علاوه بر این ، کاربران معمولا در مدت زمان های طولانی نسبت به انتقال تصاویر و فیلم های خود از گوشی به کامپیوتر خود اقدام می کنند. به همین دلایل است که وقتی در حال گرفتن یک عکس هستیم ، با خطای کمبود حافظه و پر شدن حافظه داخلی اندروید مواجه می شویم. در این مقاله سعی داریم روش های رفع مشکل پر شدن حافظه گوشی اندروید را بررسی کنیم و با استفاده از برخی روش ها ، از کمبود حافظه داخلی اندروید جلوگیری کنیم.

نرم افزار ها و بازی ها را در حافظه جانبی گوشی اندروید نصب کنید


انتقال برنامه ها از حافظه داخلی به حافظه خارجی

از اصلی ترین دلایل بروز مشکل پر شدن حافظه داخلی گوشی اندرویدی ، ذخیره شدن اطلاعات برنامه ها در حافظه داخلی است. برای رفع این مشکل باید وارد تنظیمات گوشی اندرویدی خود شده و بر روی گزینه Apps یا مدیریت برنامه ها اشاره کنید. سپس نرم افزار های خود را تک به تک انتخاب کنید و به دنبال گزینه Move to SD CARD یا انتقال به حافظه جانبی بگردید. در نسخه های جدیدتر اندروید باید ابتدا گزینه Storage یا ذخیره سازی را پیدا کرده و سپس بر روی Change اشاره کنید.
این کار را به ویژه برای نرم افزارهایی مثل اینستاگرام یا تلگرام و بازی های نصب شده روی گوشی خود حتما انجام دهید. به تصویر زیر توجه کنید :

خالی کردن کش اینستاگرام


پیشنهاد میکنیم مقاله " راهنمای انتقال برنامه به کارت حافظه اندروید " را بخوانید


خالی کردن حافظه کش نرم افزارها

افرادی که از نرم افزارهای پیام رسان و شبکه های مجازی مانند تلگرام و اینستاگرام استفاده می کنند ، همیشه با حجم عظیمی از اطلاعات پنهان یا کش مواجه اند. به همین دلیل است که همیشه توصیه می کنیم در مدت زمان های کوتاه حافظه پنهان نرم افزارهای خود را حذف کنند.
برای حذف کردن حافظه پنهان یا کش باید وارد تنظیمات گوشی خود شوید و سپس از قسمت مدیریت برنامه ها یا Apps ، نرم افزار مورد نظر را انتخاب کنید. اکنون باید به دنبال گزینه Clear Cache بگردید و بر روی آن دکمه اشاره کنید. بارها مشاهده شده است که یک نرم افزار مانند تلگرام به تنهایی چندین گیگابایت حافظه کش دارد که باعث پر شدن حافظه شده است.

خالی کردن کش تلگرام

نرم افزار های پیام رسانی مانند تلگرام قاتل حافظه داخلی گوشی شما هستند!


استفاده از نرم افزار پاکسازی اندروید

علاوه بر روش های فوق ، ما همیشه توصیه می کنیم از نرم افزار های پاکسازی اندروید برای خالی کردن حافظه گوشی و حذف فایل های موقتی و اضافه استفاده کنید.
در مقاله " روش های پاکسازی فایل های اضافی اندروید " در خصوص چگونگی پاکسازی اندروید به وسیله نرم افزار های تخصصی این کار صحبت کرده ایم.


اپلیکیشن های غیرضروی را حذف کنید

هر از گاهی اپلیکشن هایی را که بر روی گوشی نصب کرده اید، مرور کنید. حتماً اپلیکیشن هایی وجود دارند که برای مدت طولانی از انها استفاده نکرده اید. در این صورت به این اپلیکشن ها نیازی ندارید! پس چه بهتر که آنها را حذف کنید و از حافظه گوشی خود برای اپلیکیشن های مفیدتر استفاده کنید.

برای این کار مراحل زیر را طی کنید:
1. اپلیکیشن تنظیمات (settings) را باز کنید.
2. گزینه apps را پیدا کنید.
3. به لیست اپلیکیشن های نصب شده بروید.
4. اپلیکیشنی را که می خواهید حذف کنید، انتخاب کنید.
5. گزینه uninstall را بزنید.

حذف برنامه اندروید

توجه کنید که اگر اپلیکشن موردنظر شما از برنامه های پیش فرض گوشی باشد، نمی توانید آن را حذف کنید. در مورد این برنامه ها، به جای گزینه uninstall، گزینه disable را انتخاب کنید.


عکس های گالری را در Google Photos آپلود کنید

Google Photos اپلیکیشنی است که به صورت پیش فرض بر روی بیشتر گوشی های اندرویدی نصب شده است. با استفاده از این اپلیکیشن می توانید حافظه گوشی خود را تا حد زیادی خالی کنید. روش کار Google Photos این است که عکس های شما را در یک فضای ابری ذخیره می کند. به این ترتیب می توانید عکس ها را از حافظه گوشی خود پاک کنید و در عین حال همیشه به آنها دسترسی داشته باشید. برای این کار مراحل زیر را طی کنید:
1. Google Photos را باز کنید.
2. منوی تنظیمات (settings) در سمت راست و بالای صفحه را انتخاب کنید.
3. از منویی که باز می شود، گزینه free up space را بزنید.
4. وقتی این گزینه را انتخاب کنید، صفحه جدیدی باز می شود. در این صفحه Free up device storage را انتخاب کنید.

اگر مراحل بالا را به درستی طی کنید، اپلیکیشن در حافظه گوشی شما به دنبال عکس هایی می گردد که قبلاً آپلود نشده اند. اگر عکسی وجود داشته باشد که آپلود نشده باشد، آن را آپلود می کند و با تایید شما، از حافظه گوشی پاک می کند.

google photos

اگر می خواهید google photos به صورت خودکار و بدون دخالت شما عکس ها را آپلود کند، به منوی تنظیمات بروید و back up & sync را انتخاب کنید.


خالی کردن حافظه گوشی اندرویدی با حذف محتوای پوشه دانلود (Downloads Folder)

روش کارآمد دومی که با استفاده از آن می‌توانید نسبت به خالی کردن حافظه گوشی اندرویدی اقدام کنید مربوط به حذف محتوای پوشه دانلود دستگاه می‌شود. اگر از افرادی باشید که با جستجوی در اینترنت نسبت به دانلود فایل‌های مختلف اقدام می‎کنید، شکی نداشته باشید که محتوای پوشه دانلود دستگاهتان حجم بسیار زیادی از حافظه داخلی آن را ذخیره کرده است. به منظور حذف محتوای پوشه دانلود یا همان Downloads Folder هم می‌توانید به روش های مختلفی عمل کنید.

حذف دانلود 

یکی از بهترین روش های موجود برای انجام این عمل مربوط به استفاده از منوی Settings و سپس Storage می‌شوید. در این بخش گزینه‌ای تحت عنوان Downloads وجود دارد که حجم تمام فایل‌های دانلود شده شما در دستگاه را نمایش می‌دهد. می‌تواند با لمس این گزینه دستور حذف محتوای پوشه دانلود را صادر کنید. دقت داشته باشید که در این روش تمام محتوای پوشه دانلود دستگاه بدون استثنا حذف می‌شوند. همچنین با استفاده از اپلیکیشن‌های مدیریت فایل یا اصطلاحا فایل منیجر (File Manager) هم قادر به حذف محتوای پوشه دانلود خواهید بود. بدین منظور پس از اجرای اپلیکیشن فایل منیجر باید به دنبال پوشه تحت عنوان Downloads باشید و محتوای مد نظرتان را از این پوشه حذف کنید. مزیت این روش مربوط به آزادی عمل شما نگهداری یا حذف نکردن فایل‌های دانلود شده موجود می‌شود. در برخی از دستگاه‌های اندرویدی هم با مراجعه به اپلیکیشن داور (Add Drawer) و سپس انتخاب گزینه Downloads قادر به حذف محتوای پوشه دانلود دستگاه خواهید بود.


خالی کردن حافظه گوشی اندرویدی با مدیریت فایل‌های موزیک و برنامه گوگل موزیک (Google Music)

google music

اگر از علاقمندان به موزیک آهنگ هستید، احتمالا بخش عظیمی از حافظه گوشی اندرویدی شما توسط این نوع فایل‌ها اشغال شده است. توصیه می‌کنیم که در این شرایط همواره سعی کنید که موزیک‌ها یا آهنگ‌های ذخیره شده در حافظه گوشی هوشمندتان را بررسی و آن دسته از مواردی که به واقع دیگر به آن‌ها گوش نمی‌دهید را حذف نمایید. همچنین اگر از اپلیکیشن گوگل موزیک استفاده می‌کنید و از طریق آن به دانلود موزیک می‌پردازید، حتما سعی کنید که با مراجعه به منوی Settings و سپس انتخاب گزینه Manage Downloads، حجم فایل‌های موزیک دانلود شده توسط این برنامه را بررسی نمایید. اگر قصد دارید که هر یک از آهنگ‌های موجود در این لیست دانلود را از حافظه داخلی گوشی اندرویدی خود حذف کنید، کافیست که آیکون نارنجی رنگ موجود در کنار آن را لمس نمایید.


خالی کردن حافظه گوشی اندرویدی با انجام فکتوری ریست (Factory Reset)

فکتوری ریست (Factory Reset) منجر می‌شود که تمام تنظیمات و اطلاعات ذخیره شده در دستگاه اندرویدی شما از بین برود، بنابراین حافظه داخلی آن به وضعیت اولیه بازگردانده می‌شود. اگر حافظه گوشی شما پر شده و به اطلاعات فعلی موجود در آن نیازی ندارید و همچنین تمایل دارید که سرعت عملکرد دستگاه را به حالت اولیه و مناسب بازگردانید، می‌توانید یک فکتوری ریست را صورت دهید. برای انجام فکتوری ریست کافیست که به منوی Settings و سپس Backup & Reset مراجعه کنید و گزینه Factory Reset را انتخاب نمایید. 

factory reset


پیشنهاد میکنیم مقاله " ترفندهای افزایش سرعت اندروید " را بخوانید


  منبع مطلب : Heyvatech.com

0
کــارمـا :
87
برای پرسیدن سوالات خودتون فقط کافیه در سایت ثبت نام کنید و وارد حساب کاربری خودتون بشید. و از نوارمنو بالا بر روی "بپرس" با آیکون علامت سوال کلیک کنید، تا من و سایر کاربران پاسخگو باشیم.
بفرست

مشاهده نظرات بیشتر...
negin