تفاوت های روانشناختی خانم ها و آقایون
تستشو
تفاوتهای روانشناختی بین زنان و مردان میتواند به شکل گستردهای و در میان آنها شامل مسائل مختلفی باشد، از جمله:
شخصیتشناسی
به طور کلی، مردان و زنان دارای شخصیتهای متفاوتی هستند، بهطوریکه در بسیاری از مطالعات، مردان به عنوان بیشتر مستقل و جسور و زنان به عنوان بیشتر حساس و مهربان شرح داده شدهاند. این تفاوتها بهطور معمول از نتایج فرهنگی، اجتماعی و بیولوژیکی ناشی میشود.
خلق و خو:
برخلاف تصور رایج، زنان بهطور معمول نسبت به مردان احساسات خود را به صورت بازتری نشان میدهند و از طریق صحبتها، اظهارات روانی و رفتارهای غیرکلامی، احساسات خود را به طور واضحتر ابراز میکنند. این تفاوتها میتواند در رابطههای شخصی و ارتباطات کاری تاثیرگذار باشد.
حافظه:
تحقیقات نشان دادهاند که مردان و زنان در قالب حافظه، فرآیندهای مغزی متفاوتی دارند. برای مثال، مردان در حافظه فضایی بهتر عمل میکنند و از اطلاعات فضایی بیشتری در خاطر میسپارند. در مقابل، زنان در حافظه واژگانی بهتر عمل میکنند و بیشتر از کلمات و اطلاعات زبانی در خاطر خود نگه میدارند.
تصمیمگیری:
تحقیقات نشان دادهاند که زنان در تصمیمگیریهای کاری بهطور معمول بیشتر از حافظه کاری خود استفاده میکنند و در تصمیمگیری های شخصی و احساساتی خود تاثیرگذار هستند. در مقابل، مردان به طور معمول در تصمیمگیریهای کاری، بیشتر به دنبال رسیدن به هدف و رویکردهای عملی هستند و برای انجام کارها از منطق و تفکر منطقی بیشتری استفاده میکنند.
اعتماد به نفس:
تحقیقات نشان دادهاند که مردان بهطور معمول دارای سطح بالاتری از اعتماد به نفس هستند و در بسیاری از شرایط، بیشتر به خود مطمئن هستند. در مقابل، زنان بهطور معمول احساس شک و تردید بیشتری دارند و در شرایطی که موفقیت بدست نیامده باشد، به دلایل شخصی خود تلقی میکنند.
تفکر:
مطالعات نشان دادهاند که مردان به طور معمول در مسائل تحلیلی و منطقی بهتر عمل میکنند، در حالیکه زنان در مسائلی که نیاز به تفکر انتقادی و خلاقیت دارند، عملکرد بهتری دارند. این تفاوتها ممکن است ناشی از عوامل بیولوژیکی، اجتماعی و فرهنگی باشد.
همچنین، باید توجه داشت که تفاوتهای روانشناختی بین زنان و مردان ممکن است در جوامع و فرهنگهای مختلف متفاوت باشد و باید با توجه به این نکتهها به این موضوع نگریست.
تفاوت شخصیتی خانم ها و آقایان
تفاوتهای شخصیتی میان زنان و مردان نیز به عوامل مختلفی مانند فرهنگ، تربیت، جنسیت، بیولوژی و سایر عوامل بستگی دارد. در ادامه به برخی از تفاوتهای شخصیتی بین زنان و مردان اشاره میکنیم:
تمایل به رهبری:
در مقیاسهای شخصیتی، مردان به طور معمول نشان میدهند که بیشتر به رهبری علاقه دارند و دارای ویژگیهایی مانند قطعیت، قدرت و قابلیت تصمیمگیری هستند. در مقابل، زنان بیشتر به عنوان همکاران و همراهان ارزش یافته و بهترین شکل خود در بخشهایی مانند کار گروهی، همکاری و ایجاد ارتباط بین افراد بروز میدهند.
ارتباطات:
زنان به طور معمول به برقراری و حفظ روابط اجتماعی و خانوادگی بیشتری اهمیت میدهند و به شدت به ارتباطات نزدیکی با دیگران علاقه مند هستند. در مقابل، مردان بیشتر به شکلهای کاری از ارتباطات استفاده میکنند و در برقراری رابطه با دیگران به دنبال هدف و مزیت کاری هستند.
عواطف:
زنان به طور معمول احساساتشان را بیشتر ابراز میکنند و به صورت مستقیم بیشتر به عواطف و احساسات دیگران توجه میکنند. در مقابل، مردان کمتر احساسات خود را بروز میدهند و به صورت غیرمستقیم به عواطف و احساسات دیگران توجه میکنند.
رفتارهای ریسکی:
تحقیقات نشان دادهاند که مردان در رفتارهای ریسکی مانند رانندگی خطرناک، مصرف مواد مخدر و تجربه رفتارهای خطرناک دیگر از جمله مسابقات ورزشی خطرناک، به شدت علاقهمندتر هستند. در مقابل، زنان کمتر به رفتارهای ریسکی تمایل دارند و در برابر خطرات احتمالی، بهتر میتوانند تصمیمگیری کنند.
خودشناسی:
در مقیاسهای شخصیتی، زنان بیشتر از مردان به خودشناسی علاقه دارند و بیشتر به ارتقای سطح فردی خود و بهبود خودشناسی خود میپردازند.
تفکر:
تحقیقات نشان میدهد که زنان بیشتر به تفکر عمیق و مورد تامل قرار دادن مسایل علاقه دارند. در مقابل، مردان بیشتر به تمرکز بر روی راهحلهای پیچیده و استفاده از منطق و تحلیل مسایل علاقه دارند.
خلاقیت:
زنان به طور معمول در زمینههای هنری و خلاقیت بیشتر از مردان موفقتر عمل میکنند. این ممکن است به دلیل این باشد که زنان به تفکر خلاقانه و کند و تمرسک زیاد علاقه دارند.
اعتماد به نفس:
مردان بیشتر به اعتماد به نفس دارند و اغلب برای تعریف از خودشان، از ویژگیهایی مانند قدرت، قدرت فیزیکی و جسمی و موفقیت استفاده میکنند. در مقابل، زنان بیشتر به تأییدیههای دیگران احتیاج دارند و بیشتر برای تعریف از خودشان از ویژگیهایی مانند خلاقیت، هوش و مهارتهای اجتماعی استفاده میکنند.
کلام آخر
تفاوتهای شخصیتی بین زنان و مردان با توجه به تحقیقات مختلف، باید تأکید شود که تفاوتهای شخصیتی بین زنان و مردان از نوع متقابل هستند، به این معنی که هیچ یک از جنسیتها بهتر از دیگری نیست. بهتر است تفاوتهای شخصیتی بین زنان و مردان را به عنوان تفاوتهایی در رویکرد به دنیا و رفتارها، نه به عنوان تفاوتهایی در مورد کیفیت شخصیت یا قدرت ذهنی بین دو جنس مقایسه کرد.
همچنین باید توجه داشت که این تفاوتها به صورت میانگینهای آماری گزارش شدهاند و برای هر فرد این تفاوتها میتواند متفاوت باشد. بنابراین، هیچ گاه نباید از تفاوتهای جنسیتی برای نادیده گرفتن یا برتری یک جنس نسبت به دیگری استفاده کرد.
در صورتی که تمایل دارید بهترین شغل خود را توسط تست انیاگرام بدانید پیشنهاد میکنم مطلب مشابه ما را در اینجا بخوانید.
مشاهده نظرات بیشتر...