طرز تهیه کتلت شیرازی
یک کتلت ساده برخلاف سایر کتلت ها مواد اولیه بسیار کمی را دارد و بسیار ساده تهیه میشود.مواد اصلی تشکیل دهنده کتلت شیرازی سیب زمینی میباشد.
یکی از غذاهای خوشمزه، پرطرفدار و سنتی ایران کتلت شیرازی است که به آن شامی شیرازی نیز میگویند. کتلت شیرازی همانطور که از نامش پیدا است، متعلق به شیراز است و از غذاهای اصیل و سنتی شیراز به حساب میآید.

مواد لازم برای تهیه کتلت شیرازی
- سیب زمینی:۴ عدد
- پیاز:۱ عدد
- آرد:نصف قاشق چایخوری
- تخم مرغ:۲ عدد
- پودر سوخاری:به مقدار لازم
- نمک، فلفل:به مقدار لازم
- روغن:۲ قاشق غذاخوری
- آرد نخودچی: به مقدار لازم
طرز تهیه کتلت شیرازی
۱. آماده کردن مواد

در اولین مرحله از طرز تهیه کتلت شیرازی بدون گوشت ابتدا سیب زمینیها را در آب جوش و نمک نیمپز کنید. دقت داشته باشید که لازم نیست سیبزمینیها کاملا پخته شوند. بعد اجازه دهید سیب زمینیها خنک شوند سپس پوست آنها را جدا کنید و سیب زمینیها را رنده کنید.

حالا پیاز را رنده کنید سپس تمام آب اضافی آن را بگیرید. برای این کار میتوانید از یک صافی توری کوچک استفاده کنید و آنها را با پشت قاشق خوب فشار دهید تا آب اضافه گرفته شود. پیاز را به همان کاسه که سیب زمینی رنده شده را ریخته بودید، اضافه کنید.
در نهایت بقیه مواد یعنی تخم مرغ، آرد، جعفری، نمک و فلفل را به همراه آرد نخودچی اضافه کنید و همه مواد را خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
۲. تهیه مخلوط کتلت شیرازی
حالا نوبت تهیه مخلوط کتلت شیرازی است. با دست یا قاشق همه مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیر درست شود. بعد با قاشق حدود ۲ قاشق غذاخوری از مخلوط را در دستان خود بگیرید و در کف دستتان به شکل بیضی یا گرد در آورید. از انگشتان و کف دست خود برای شکل دادن به آنها به شکل بیضی یا دایره استفاده کنید.

آرد سوخاری را در یک کاسه کم عمق بریزید و روی کتلتهایی که شکل دادهاید را با آرد سوخاری بپوشانید.
۳. سرخ کردن کتلتها

در این مرحله روغن را به ارامی و به مقدارلازم داخل ماهی تابه ریخته و اجازه میدهیم روغن کامل داغ شود.سپس کتلت ها را که با دست به حالت شبیه به یک برگ درخت درآورده ایم را به داخل روغن گذاشته تا کاملا سرخ شود.وقتی یک سمت کتلت کامل سرخ شد سراغ طرف دیگر میرویم و آن را سرخ میکنمی تا کاملا طلایی شود.
پس از اینکه کتلت ها کاملا سرخ شدند برای جذب روغن اضافه آن ها را برروی دستمال کلغذی تمیز قرار میدهیم تا روغنشان گرفته شود.
4. سرو کتلت ها
در این مرحله کتلت های سرخ شده را به همراه نان سنگک یا نان لواش میتوانیم میل کنیم. شما حتی میتوانید با برنج نیز این کتلت ها را میل نمایید. در کنار این غذا از گوجه فرنگی و خیار شور نیز میتوان استفاده کرد تا طعم بهتری داشته باشد. حتی از انواع ترشی های ایرانی نیز میتواندی استفاده کنید.

نکات
کتلت شیرازی به کتلت بازاری نیز معروف میباشد و در بازارهای شیراز به فروش میرسد.
استفاده بش از حد ارد نخودچی باعث سفت شدن کتلت میشود
سرخ کردن با حرارت زیاد باعث سفت شدن این غذا میشود
میتوانید سبزی جعفری را حذف کنید ولی بودن این شبزی به طعم غذا کمک میکند


مشاهده نظرات بیشتر...