هویج شما را چاق می کند یا به کاهش وزن کمک می کند؟

2 سال پیش - خواندن 11 دقیقه

هویج یک سبزی بسیار رایج در اروپا، آفریقا و آسیا است که از زمان های قدیم به عنوان یک گیاه دارویی با توجه به خواص ادرارآور، خلط آور و ضد نفخ آن استفاده می شد. آنچه ما می خوریم در واقع ریشه گیاه است که متعلق به خانواده چتریان است که شامل کرفس، رازیانه و جعفری نیز می شود.


هویج خواص مفید بی شماری برای بدن ما دارد، به طوری که یکی از اولین غذاهایی است که در زمان از شیر گرفتن به رژیم غذایی کودکان وارد می شود.



اما آیا این درست است که خوردن هویج زیاد شما را چاق می کند ؟ بیایید نگاهی دقیق تر به این جنبه بیندازیم. آیا هویج شما را چاق می کند یا به کاهش وزن کمک می کند؟


مشخص است که سبزیجات علاوه بر اینکه عناصر ضروری برای رژیم غذایی ما هستند، کم کالری هستند، اما بدون شک سبزیجاتی هستند که کالری بیشتری نسبت به سایرین دارند و به همین دلیل طبیعی است که تعجب کنیم که آیا برای این کار از یک رژیم غذایی کم کالری پیروی می کنیم.


هویج سبزی کم کالری است که در هر 100 گرم حدود 40 کیلو کالری دارد ، حدود 88 درصد وزن آن را آب تشکیل می دهد، پروتئین کمی دارد، چربی بسیار کمی دارد و بعد از آب بیشترین ترکیبات آن کربوهیدرات است که یک سوم آن را تشکیل می دهد.از نظر تغذیه ای به غذاهای عالی تبدیل شده است و غذایی با شاخص گلیسمی پایین میباشد .


علاوه بر این، نشان داده شده است که ترکیبات فنلی موجود در انواع هویج سیاه نقش مفیدی در کنترل دیابت نوع 2 دارند . علاوه بر این، هویج سرشار از بتاکاروتن است، که یک مولکول آنتی اکسیدانی، پیش ساز ویتامین A است که برای بدن ما ارزشمند است، زیرا در بسیاری از عملکردهای بیولوژیکی ضروری نقش دارد.

 بنابراین می‌توان گفت که هویج علاوه بر فواید بی‌شمار برای سلامتی، ما را چاق نمی‌کند ، هم به دلیل کم کالری بودن و هم به دلیل داشتن فیبرهای زیادی که نه‌تنها با جلوگیری از ما به احساس سیری کمک می‌کنند. از جست‌وجوی سایر غذاها، اما آنها به ما کمک می‌کنند تا قندهای موجود در آنها را متابولیزه کنیم، از اوج گلیسمی اجتناب کنیم و عملکرد روده را تحریک کنیم. به همین دلیل می توانند توسط کسانی که رژیم دارند نیز بخورند . برخی از مطالعات علمی نیز نشان می دهد که مصرف هویج و سایر سبزیجات حاوی آنتوسیانین به مبارزه با چاقی شکمی کمک می کند .علاوه بر این، هویج ادرار آور است، بنابراین با تحریک دفع مواد زائد به پاکسازی بدن کمک می کند .

 آنها سرشار از املاح معدنی و آب هستند، بنابراین آبرسانی بالایی دارند و به لطف آنتی اکسیدان هایی که دارند مانند کاروتنوئیدها و آنتوسیانیدین ها برای سیستم قلبی عروقی و به طور کلی برای کل بدن مفید هستند.


شاید برای شما جالب باشد:

رژیم غذایی تیسانورئیک چیست؟


 چه تعداد هویج می توانید در روز بخورید؟


اکنون می دانیم که برای یک رژیم غذایی سالم، مصرف 5 وعده میوه و سبزیجات تازه در روز توصیه می شود، بنابراین اگر دو وعده در روز برای سبزیجات رزرو کنیم، می توانیم روزانه 400 گرم هویج بخوریم. با این حال، یک توصیه خوب این است که بین سبزیجات فصلی متفاوت باشد، بنابراین، به خصوص اگر از یک رژیم غذایی کم کالری پیروی می کنیم، 200 گرم هویج در روز، یعنی 2 یا 3 هویج، مناسب ترین مقدار خواهد بود .


 اگر درست است که هویج به خودی خود شما را چاق نمی کند، این نیز درست است که باید مقدار آن را کنترل کنیم. بهترین راه برای مصرف هویج قطعا خام است ، تا تمام ریزمغذی های موجود در آن دست نخورده بماند، مانند ویتامین C، که هویج غنی از آن است، اما با حرارت دادن خراب می شود.


در واقع، از نقطه نظر کاملاً کالری، خوردن هویج خام یا پخته تفاوتی ندارد. اما پختن قندهای موجود در این سبزی ها را بیشتر جذب می کند، به همین دلیل است که مصرف آنها به صورت خام به ویژه برای کسانی که رژیم غذایی دارند یا مبتلا به دیابت هستند، توصیه می شود.


با این حال، گاهی هویج را می‌توان به صورت پخته نیز مصرف کرد، زیرا پختن بتاکاروتن موجود در آن را بیشتر در دسترس قرار می‌دهد. بهترین روش پخت هویج بخارپز می باشد که با مقداری روغن زیتون فوق بکر خام مزه دار می شود که به جذب خود بتاکاروتن کمک می کند که پیش ساز ویتامین A است که یک ویتامین محلول در چربی است.


مطمئناً بهترین زمان برای خوردن هویج تنقلات است، هم به دلیل آبرسانی آن و هم به دلیل فیبرهای موجود در آن به ما کمک می‌کند در وعده‌های غذایی گرسنه نمانیم، بدون اینکه خطر وارد کردن کالری اضافی را به خطر بیندازیم و بنابراین در درازمدت، ریسک خرید بیش از حد یک کیلو را به خطر می‌اندازیم.


 همچنین می‌توان آن‌ها را همراه با وعده‌های غذایی، به عنوان یک غذای جانبی به تنهایی یا در سالاد مخلوط مصرف کرد، اما اگر با منبع پروتئینی مانند گوشت یا ماهی ترکیب شود تا بار کربوهیدرات غذا را افزایش ندهد، بهتر است.


 علاوه بر این، ما می‌توانیم از هویج برای درست کردن یک سالاد سبک استفاده کنیم، حتی اگر رژیم داریم ، همراه با سبزیجات دیگری مانند کرفس و رازیانه با روغن زیتون فوق بکر. به این ترتیب حتما غذا را با گرسنگی کمتر باز می کنیم و به سمت کمتر خوردن سوق پیدا می کنیم.



آیا سیب شما را چاق می کند یا به کاهش وزن کمک می کند؟


 سیب احتمالا ملکه میوه است که همه دوستش دارند و قهرمان افسانه های متعدد است. این تقریبا برای همه مناسب است، اما ما نمی دانیم که آیا ما را چاق می کند یا برعکس، می تواند به کاهش وزن کمک کند.


سیب میوه ای ساده اما در عین حال پرخاصیت است، از آنجایی که خواص بی شماری دارد، تصادفی نیست که جزو اولین میوه هایی است که در رژیم غذایی کودکان در دوران شیرگیری گنجانده شده است .


 در واقع، حاوی مقدار زیادی آب (حدود 85 درصد وزن خود)، کربوهیدرات های ساده، اما همراه با محتوای فیبر غنی است که آن را به میوه ای با شاخص گلیسمی پایین تبدیل می کند .

 همچنین حاوی نمک های معدنی به ویژه پتاسیم است که برای عملکرد سلول های ما ضروری است و ویتامین ها به ویژه ویتامین C و ویتامین های گروه B. همچنین سیب حاوی پلی فنول ها است، ترکیباتی با خواص آنتی اکسیدانی که با التهاب مقابله کرده و از آسیب های ناشی از پیری سلولی جلوگیری می کند .

 به همین دلیل سیب به طور سنتی نوشدارویی در برابر بسیاری از آسیب شناسی ها در نظر گرفته می شود. در واقع به دلیل داشتن ویتامین ها و املاح معدنی به مبارزه با خستگی و فرسودگی کمک می کند، فیبرها آن را در تنظیم عملکرد روده بسیار مفید می کنند، اثر کاهش دهنده کلسترول دارند.


 خاصیت ضد آسم و کاهنده قند خون دارند و به لطف فلاونوئیدهای موجود می توانند خاصیت ضد سرطانی نیز داشته باشند  . با این حال، سیب، مانند همه میوه ها، محتوای قند بالایی دارد و بنابراین این شک که سیب شما را چاق می کند، ممکن است خود به خود ایجاد شود.



 حالا بیایید نگاهی دقیق تر به این جنبه بیندازیم. آیا سیب شما را چاق می کند یا به کاهش وزن کمک می کند؟


سیب علاوه بر داشتن خواص مفید بسیار کم کالری است ، در واقع حاوی حدود 45 کیلو کالری در هر 100 گرم است که تقریباً تماماً از کربوهیدرات ها و فیبرها تشکیل شده است، در واقع پروتئین ها کمیاب هستند و چربی ها تقریباً به طور کامل وجود ندارند.


علیرغم محتوای بالای قندهای ساده مانند گلوکز، فروکتوز و ساکارز، شاخص گلیسمی آنها به دلیل وجود فیبرها پایین می ماند که عمدتاً توسط پکتین ها نشان داده می شود که فیبرهای محلول هستند، یعنی می توانند پس از رسیدن در آب حل شوند و شکل بگیرند.


در روده، یک توده ژلاتینی که قادر به جلوگیری از جذب چربی های اضافی، قندها و سایر مواد است .این فیبرها همچنین قادر به تنظیم پریستالسیس روده هستند و در صورت اسهال و یبوست مفید هستند .

با توجه به محتوای کالری کم و خواصی که ذکر شد، بنابراین، اگر سیب در یک رژیم غذایی متعادل کم کالری گنجانده شود، متحد معتبری برای کاهش وزن است و می تواند توسط دیابتی ها مصرف شود.


 علاوه بر این، با توجه به تطبیق پذیری آنها، می توان آنها را هم در غذاهای شیرین و شور و همچنین در رژیم غذایی گیاهخواران و وگان ها استفاده کرد. بنابراین می توان گفت که سیب شما را چاق نمی کند بلکه برعکس می تواند به کاهش وزن شما کمک کند و میتوانید در رژیم کاهش وزن خود از این میوه مفید استفاده کنید.

 برای تناسب اندام در روز چند سیب بخوریم؟


یک وعده میوه تازه به طور متوسط معادل 150 گرم است و توصیه می شود روزانه دو یا سه وعده میوه تازه مصرف کنید، بنابراین می توانیم روزی دو یا سه سیب متوسط یا یک سیب و سایر میوه ها بخوریم.

اگر رژیم داریم ، یعنی رژیم کم کالری داریم ، احتمالا باید مقدار میوه را کم کنیم ، اما اگر منع مصرف خاصی نداشته باشیم، مطمئناً می توانیم روزی یک سیب بخوریم. به دلیل خواص تغذیه‌ای آن، می‌توانیم سیب را هم دور از وعده‌های غذایی و هم به‌عنوان همراه نهایی غذا بخوریم.


با این حال، ایده آل، به خصوص اگر رژیم داریم، این است که از آن در صبحانه یا حتی بهتر به عنوان میان وعده صبح یا بعد از ظهر لذت ببرید . در واقع، اگر ما انواع سیب ترد را انتخاب کنیم و آن را به برش های نازک برش دهیم، می توانیم آن را به آرامی خرد کنیم و در نتیجه احساس سیری بیشتری به دست آوریم که واقعاً می تواند گرسنگی ما را پر کند بدون ترس از اینکه ما را وادار کند.


اگر قصد نداریم از خوردن عصرانه صرف نظر کنیم، می تواند یک میان وعده شیرین برای پایان دادن به شام باشد . به طور خلاصه، اگر بتوانیم مقادیر را مدیریت کنیم، بدون شک سیب به کاهش وزن و پیروی از یک برنامه غذایی کم کالری کمک می کند.


انواع زیادی سیب وجود دارد و هر یک از آنها ویژگی های منحصر به فردی دارند، بنابراین ما مطمئناً می توانیم سیبی را پیدا کنیم که مطابق با ذائقه ما باشد، نکته مهم این است که مطمئن شوید سیب های تازه ای را خریداری می کنید که به بهترین وجه خواص تغذیه ای خود را حفظ می کند . برای این منظور بهتر است در صورت امکان سیب ها را بعد از خوب شستن با پوست میل کنید، زیرا بیشتر فیبرها و ویتامین ها در پوست آن یافت می شود.



 آیا سیب پخته شما را چاق می کند؟


 سیب را می توان به صورت پخته یا برای تهیه دسرهای خوش طعم نیز مصرف کرد. سیب های پخته ، علاوه بر خوشمزه بودن، راحت تر هم هضم می شوند، اما افسوس، حتی کالری بیشتری دارند ، محتوای کالری آنها در واقع تا حدود 70 کیلوکالری افزایش می یابد ، زیرا پختن تبخیر بخشی از آب را تعیین می کند و در نتیجه باعث غلیظ شدن آب می شود. قندها با این حال، نمک‌ها و الیاف معدنی نیز غلیظ‌تر هستند، به‌طوری که سیب‌های خورش‌شده اثر ملین مختصری دارند.

انتخاب سیب پخته به جای سیب خام مطمئنا کالری بیشتری به رژیم غذایی ما اضافه می کند، اما اگر سیب پخته را به عنوان جایگزینی برای دسر شیرین انتخاب کنیم ، به کاهش وزن کمک می کند!


شاید برای شما جالب باشد:


رژیم غذایی برای تورم شکم


آیا چیپس سیب خشک چاق کننده است؟


 یکی دیگر از روش های خوشمزه و جالب خوردن سیب به شکل چیپس خشک است ، یعنی ورقه های سیبی که پس از برش نازک میوه و کم آبی آن به دست می آید. مانند تمام انواع میوه های تازه آب شده ، سیب های خشک نیز بسیار بیشتر از سیب های تازه کالری دارند و در هر 100 گرم حدود 395 کیلو کالری دارند.

در واقع، با فرآیند کم آبی، میوه عملاً تمام آب موجود را از دست می دهد و تمام مواد مغذی دیگر را غلیظ می کند. به طور طبیعی، یک بخش معمولی سیب خشک شده مانند سیب تازه با 150 گرم مطابقت ندارد، بلکه با 30 گرم مطابقت دارد، بنابراین با کنترل مقادیر، می توان حتی چیپس سیب خشک را نیز در رژیم غذایی افرادی که مایل به کاهش وزن هستند، قرار داد.

با این حال، توجه به این نکته مهم است که سیب های خشک شده اغلب در بازار یافت می شوند که حاوی مواد نگهدارنده نه چندان سالم و همچنین قند هستند تا محصول را خوش طعم تر کنند، بنابراین اگر نمی توانید سیب های خشک شده با کیفیتی در بازار پیدا کنید بهتر است خودتان دست به کار شوید.


 اگر دستگاه آب‌گیری نداریم، سیب‌ها را نازک برش داده و به مدت 4 یا 5 ساعت روی سینی فر با دمای پایین (حدود 80 درجه) قرار می‌دهیم یا از مایکروفر استفاده می‌کنیم تا سیب هارا خشک کنیم.

برای خوشمزه‌تر کردن آن‌ها، می‌توانیم عطرهایی بدون کالری یا تقریباً بدون کالری اضافه کنیم، مانند پاشیدن پودر زنجبیل یا چند قطره لیمو تازه!

0
کــارمـا :
41
بفرست

مشاهده نظرات بیشتر...
iliyasamadi17