بی بی فاطمه حقیر السادات را می شناسید؟

10 ماه پیش - خواندن 6 دقیقه

بی بی فاطمه حقیر السادات بانویی از ایران که افتخارات زیادی افریده است. اولین بانوی رشته دکترا ی نانو بیوتکنولوژی می باشد .نه که فقط در این رشته بلکه خیای از افتخارات دیگری که در اینجا اشاره شده است

افتخارات بانوی ایرانی خانم دکتر بی بی فاطمه حقیرالسادات:

۱-دکترای تخصصی نانومدیسین(نانو پزشکی) از از دانشگاه VUMC آمستردام هلند(۲۰۱۸)


۲-تولید ۳ محصول دانش بنیان


۳-مدیر و کارآفرین نمونه سال ۱۳۹۷


۴-مدیر ۶ شرکت


۵-فناور برتر هفته پژوهش سال۱۳۹۶


۶-منتخب همایش ملی بانوی ستی فاطمه به عنوان برگزیده مدیریت و کارآفرینی سال ۹۸


۷-محقق پسا دکتری(مشترک ایران و هلند)


۸-داور مجلات داخلی و بین‌المللی در زمینه نانو و گیاهان دارویی


۹-دکتری تخصصی نانوبیوتکنولوژی از دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران (۱۳۹۶).


۱۰-کارشناسی ارشد زیست شناسیـ فیزیولوژی گیاهی دانشگاه شهید بهشتی (۱۳۸۸).


۱۱-همسر آزاده سرافراز


۱۲-مادر ۴ فرزند


۱۳-عضو شورای شهر یزد و….

جالب است که وی به برکت تحریم ها به تولید داروهای گیاهی روی آورده است.


ثبت اختراع و محصولات دانش بنیان


ـ ۱۲پتنت(اختراع داخلی)نهایی شده


-۸ پتنت در مرحله داوری نهایی


-۱ پتنت امریکایی(us patent) در مرحله داوری نهایی.


ـ تأیید دو محصول دانش بنیان


ـ تأیید دانش بنیان فرمولاسیون نانویی گیاهان دارویی و مواد ماده مؤثره


ـ سه محصول جدید دانش نهایی در مرحله نهایی و…


گفتگو با بی بی فاطمه حقیرالسادات کسی که با تلاش بسیار به این موفقیت ها دست یافته است، به بیان نکات جالبی از زندگی خود می پردازد

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت ویکی زندگی مراجعه کنید.

در تمام کنفرانس ها و نشست های علمی چه در داخل کشور و چه خارج از کشور چادر به سر دارد این درحالی است که وی از اولین بانوان رشته دکتری نانو بیوتکنولوژی در سطح کشور است.


او که همسر یک جانباز و آزاده است، سالها زندگی دانشجویی را به شیوه ای کاملا متفاوت تجربه کرده است و دارای عناوین و دستاوردهای علمی بسیاری از جمله دانشجوی نمونه کشور، استاد نمونه و… است. همچنین دارای مقالات کشوری و بین المللی زیادی است که مرهون اراده آهنین و تلاش بی وقفه این بانوی کوشا است.


برشی از موفقیت های دکتر حقیر السادات در اروپا


در سال۲۰۱۸ توانستم از دانشگاه آمستردام هلند مدرک دکترای تخصصی کسب کنم و پایان‌نامه‌ام به عنوان یکی از پایان‌نامه‌های برتر اروپا شناخته شود. در اروپا رسم است که از هر پایان‌نامه سه، چهار مقاله ISI در می‌آید اما پایان‌نامه من به صورتی بود که ۱۰ مقاله از آن استخراج شد. خروجی آن تولید یک دارو برای درمان سرطان بود که به امید خدا تا چند سال دیگر به مرحله تولید می‌رسد. ثبت چندین اختراع در داخل و خارج از کشور در زمینه محصولات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی دو محصول دانش‌بنیان کسب عنوانی چون فناور برتر در سال ۱۳۹۶، دانشجوی نمونه دکترا در سال ۹۱ـ ۹۲، بانوی نمونه بسیجی کشور در همان سال، دستاورد برتر دانشگاه تهران در سال ۹۶ از دیگر افتخاراتی است که توانستم به آن دست پیدا کنم.


خانم حقیر السادات لطفا نوع تحصیل خود را کمی بیشتر تشریح کنید.


خوب من زمانی که دبیرستان بودم ازدواج کردم، در آن دوران همسرم دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف بود پس همراه او به تهران آمدم و در خوابگاه دانشجویی زندگی خودرا آغاز کردیم. در همان سالها ادامه تحصیل دادم و در دانشگاه پذیرفته شده و به همراه همسرم مشغول تحصیل شدم.


همزمان با اتمام کارشناسی خود باردار شدم و به همین دلیل چند سال تحصیل را رها کردم تا بچه ها کمی بزرگ تر شوند. اما بعداز چند سال دوباره در دانشگاه شرکت کردم و این باردو رشته فیزولوژی و بیوشیمی را همزمان شروع کردم و به دلیل اینکه در این دو رشته با معدل بالای ۱۸ و پایان نامه عالی فارغ التحصیل شدم جزو استعداد های درخشان وارد دکترا شدم.


هیچگاه برنامه سنگین درس و کار باعث غفلت از خانواده نشد؟


نه به هیچ عنوان زیرا منی که محصل یا شاغل بودم باید برای تمام زندگیم برنامه ریزی می کردم حتی ساعات رفت و آمدم نیز طبق برنامه بود به همین دلیل فضای آزادی را به منزل اختصاص می دادم و دراین ساعات تمام وقتم در اختیار همسر و فرزندانم بود و به آنها رسیدگی می کردم.


کارهای تحقیقاتی را در مرکز تحقیقات به اتمام می رساندم و وقتی در منزل بودم دیگر حرفی از درس وکار نبود و تمام وقتم را با بچه ها می گذراندم و زمانی که آنها منزل نبودند و یا خواب بودند را به کارهای خودم اختصاص می دادم.


این برنامه ریزی و کار وتلاش برای شما سخت نبود؟


خوب بستگی به نگاه شما به زندگی دارد، وقتی کاری را برای رضای خدا و توسعه و آبادی کشورت شروع کنی در تمام طول کار انرژی خاصی بر تو مسلط است و ناخودآگاه به سمت کار وتلاش کشیده شده و خستگی را حس نمی کنی. همه کارها سختی دارد حتی برای آب خوردن هم باید انرژی را صرف کرد و زمانی را اختصاص داد اما اگر کارها را با برنامه ریزی انجام دهیم زمان کافی برای تمام فعالیت ها خواهیم داشت.


البته ناگفته نماند مادرم همواره قوت قلب من بودند و همیشه با کمک های معنوی خود انرژی زیادی را به من انتقال میدادند الان هم هروقت خستگی به من غلبه کند به دیدنش می روم و با قلبی پراز انرژی به ادامه کارم می پردازم.




خانواده هیچگاه اعتراضی به کار و تحصیل شما نداشت؟


ببینید حتی اگر یک خانم خانه دار هم باشد مواقعی پیش می آید که بچه ها از دست مادرشان گله دارند و از عدم رسیدگی او می نالند، این گله ها در خانواده من هم بود اما به ندرت چراکه همسرم همواره پشتیبان اصلی من بود و در تمامی شرایط مرا درک کرده و از هیچ کمکی دریغ نمی کرد. بچه ها هم زمانی که کوچکتر بودند گاهی اعتراض های کودکانه می کردند اما وقتی بزرگتر شدند خود نیز با من همراه شده و قوه درک بیشتری پیدا کردند به طوریکه دخترم رتبه دورقمی کنکور سراسری کشور بود و همین موضوع علاقه آنها به درس خواندن را نشان میدهد بنابراین از نحوه زندگی خود ناراضی نیستم و دیدن موفقیت بچه ها به من آرامش می دهد.


آیا حجاب و زن بودن مانعی برای دکتر حقیر السادات بوده است؟


به هیچ وجه، هرگز محدودیتی احساس نکردم و تبعیضی در این زمینه مرا آزار نداد چراکه وقتی پای علم در میان باشد فرقی میان زن و مرد وجود ندارد. به حجاب و چادرم نیز افتخار می کنم چرا که وجود حجاب نه تنها باعث خجالت ویا تمسخر من نشده است بلکه همواره برای من احترام و آرامش را به ارمغان داشته است. یادم هست یکبار که برای کنفرانسی به خارج از کشور سفرکرده بودم داشتم برای سخنرانی آماده می شدم که کسی از من پرسید شما عرب هستید؟ با تعجب گفتم نه من یک ایرانی هستم.برایم جای تعجب وسوال بود که چرا زن محجبه با نام عرب شناخته می شود و ما ایرانی ها نباید به عنوان محجبه شناخته شویم، آیا دین ما اسلام نیست که حجاب مایه افتخار ما نباشد؟


مشکلات همیشه بوده و هست. باید این را در نظر بگیریم که کشور یا شهر ما یک آپارتمان یا هتل نیست که اگر خدماتش کم و زیاد شد آن را ترک کنیم. باید دست به دست هم دهیم و در جهت پیشرفت و آبادانی آن به همدیگر کمک کنیم.

0
کــارمـا :
65
اللهم عجل لولیک الفرج
بفرست

مشاهده نظرات بیشتر...
16003300089