بیوگرافی مهدی اخوان ثالث
مهدی اخوان ثالث با نام هنری م-امید یکی از شاعران محبوب و حرفهای است. وی از نوجوانی پا به دنیای شعر و هنر گذاشت. کار خود را نیز با قالب شعر کهن آغاز کرد اما با شعر نو مشهور شد. برای آشنایی بیشتر با بیوگرافی مهدی اخوان ثالث و گذری بر سرگذشت خواندنی این هنرمند مطالب را دنبال کنید...
بیوگرافی و زندگینامه مهدی اخوان ثالث
مهدی اخوان ثالث ۱۰ اسفند ۱۳۰۷ در توسِ نو، مشهد چشم به جهان گشود. پدر او علی و مادرش مریم نام داشت. پدر، یکی از سه پسرهای خانواده بود؛ که از روستای فهرج استان یزد به مشهد نقل مکان کرد. آنها به همین دلیل نام خانوادگی خود را اخوان ثالث، یعنی برادران سهگانه گذاشتند.
مهدی اخوان پس از تحصیل در رشته آهنگری، هنرستان را به پایان رساند و سرگرم کارِ آهنگری شد. اما پس از آن وارد رشته ادبی دبیرستان «شاه رضا» شد. او ۲۰ سال از زندگی خود را در مشهد گذراند.
سپس با اتمام دوره دبیرستان به تهران آمد. در پی آن، نظام وظیفه معافی دو ساله گرفت و به استخدام آموزش و پرورش روستایی درآمد. او چند سالی در حومۀ تهران، مشغول به آموزگاری بود.
اخوان ثالث در نوجوانی دلبسته بازی اشعار شد. در آغاز، از قالب شعر کهن سرودن را پیش گرفت. اما پس از گذشت دورهای با تاثیر گرفتن از نیما یوشیج، قالب شعرهای خود را متفاوت کرد.
مهدی اخوان در سال ۱۳۳۰ «ارغنون» را به دست انتشار رساند. اشعار «ارغنون» مجموعهای از قالبهای قصیده، قطعه، مثنوی، ترکیببند، مستزاد و رباعی بودهاند.
وی در دهه چهل از سوی وزارت فرهنگ در کتابخانه ملی مشغول به خدمت شد. اخوان با شاعران برجستهای چون شاملو و فروغ فرخزاد همدوره بود. قطعههای زمستان و قاصدک از مشهورترین اشعار او هستند.
آثار مهدی اخوان ثالث
در اینجا معرفی مختصری در حد ذکر نام و سال انتشار آثار اخوان ثالث را گردآوری کردهایم…
- ارغنون (۱۳۳۰)
- زمستان (۱۳۳۵)
- آخر شاهنامه (۱۳۳۸)
- از این اوستا (۱۳۴۵)
- منظومه شکار (۱۳۴۵)
- پاییز در زندان (۱۳۴۸)
- عاشقانهها و کبود (۱۳۴۸)
- بهترین امید (۱۳۴۸)
- برگزیده اشعار (۱۳۴۹)
- در حیاط کوچک پاییز در زندان (۱۳۵۵)
- دوزخ اما سرد (۱۳۵۷)
- زندگی میگوید اما باز باید زیست… (۱۳۵۷)
- ترا ای کهن بوم و بر دوست دارم (۱۳۶۸)
- گزینه اشعار (۱۳۶۸)
- شاملو مردی دوست داشتنی
سایر آثار
- آوردهاند که فردوسی (کتاب کودکان, ۱۳۵۴)
- درخت پیر و جنگل (۱۳۵۵)
- پیر و پسرش (قصهای برای بچهها)
- نقیضه و نقیضه سازان (بحث و تحقیق ادبی)
- کتاب مقالات (جلد اول)
- بدعتها و بدایع نیما یوشیج (۱۳۵۷)
- عطا و لقای نیما یوشیج (۱۳۶۱)
منبع: مجله هفت خط
مشاهده نظرات بیشتر...