تأثیر دوره قاعدگی و سیکل پریودی بر خواب و راه‌حل‌های مقابله با اختلال خواب

1 سال پیش - خواندن 4 دقیقه

دوره قاعدگی و سیکل پریودی بر زنان تأثیرات مختلفی دارد، از جمله تغییرات هورمونی و فیزیولوژیک که می‌تواند به اختلالات خواب منجر شود. خواب نامناسب در این دوره ممکن است باعث کاهش کیفیت زندگی و عملکرد روزانه شود. در این متن، به بررسی اختلالات خواب مرتبط با دوره قاعدگی و سیکل پریودی می‌پردازیم و راه‌حل‌های ممکن برای مقابله با این مشکلات را معرفی می‌کنیم.

  1. خواب در زمان دوره قاعدگی: برخی زنان در طول دوره قاعدگی با مشکلات خواب مواجه می‌شوند. تغییرات هورمونی و فیزیولوژیک ممکن است باعث بروز دردهای شکمی شدید، ترشحات بیش از حد، و تغییر در دمای بدن شود که به اختلال خواب منجر می‌شود. راه‌حل‌های ممکن شامل مصرف دمای گرم، استفاده از دستگاه‌های گرمایشی، تمرینات آرامش‌بخش قبل از خواب و استفاده از روش‌های مقابله با دردهای شکمی می‌باشد.
  2. خواب نامنظم: برخی زنان در طول سیکل پریودی با خواب نامنظم مواجه می‌شوند. تغییر در الگوی خواب و بیداری می‌تواند باعث بیداری در شب و دشواری در خوابیدن دوباره شود. برای مقابله با این مشکل، توصیه می‌شود روزانه در ساعت مشخص خوابیده و بیدار شوید.

خواب زیاد در پریودی و یا بی خوابی در دوران قاعدگی نشانه چیست؟ چرخه قاعدگی تاثیر بسیار زیادی بر زندگی خانم ها خواهد داشت. هر خانمی حدودا از یک هفته قبل از دوران پریودی علائم مختلفی را تجربه می کند. بسیاری از این علائم ناخوشایند هستند. یکی از آنها خواب آلودگی در دوران پریودی و یا اختلالات خواب قاعدگی است. خواب آلودگی در زمان قاعدگی یا بی خوابی پریودی یکی از نشانه های طبیعی سیکل قاعدگی هر زنی است. مطالعات نشان می دهد که قاعدگی تا حدودی می تواند بر روی خواب زن تاثیر بگذارد. اختلال خواب در پریودی می تواند مربوط به تغییرات هورمونی در زنان باشد. علل بی خوابی قبل از پریودی یا خواب آلودگی در دروان پریودی می تواند مختلف و متفاوت باشد.

مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی آویژه و مشاوره آنلاین به بررسی خستگی و خواب آلودگی قبل از پریودی، خواب زیاد در پریودی، بی خوابی پریودی و راه های درمان بی خوابی در زمان قاعدگی پرداخته اند. اگر شما نیز به دنبال یافتن درمان خواب آلودگی قبل از پریودی هستید و یا علل بی خوابی قبل از پریودی را نمی دانید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

اختلال خواب در زمان پریودی چیست؟

بی خوابی یا خواب آلودگی در زمان قاعدگی را اختلال خواب در پریودی می نامند. خواب آلودگی در زمان قاعدگی و یا بی خوابی می تواند از چند روز قبل از شروع پریودی، برای زنان اتفاق بیفتد و تا بعد از قاعدگی نیز ادامه پیدا کند. اختلالات خواب یکی از شایع ترین علائم سندروم پیش از قاعدگی و اختلال نارسایی پیش از قاعدگی است. زنان مبتلا به این سندروم و اختلال اغلب خیلی کم یا بیش از اندازه می خوابند. حتی زنانی که علائم خفیفی از سندروم پیش از قاعدگی دارند باز هم ممکن است خستگی و خواب آلودگی در طول دوره پریودی خود إحساس کنند. هنوز علل بی خوابی قبل از پریودی و یا افزایش خواب در پریودی به طور دقیق شناسایی نشده است. محققان همچنان در حال بررسی علت اختلال خواب در پریودی هستند.

چرخه قاعدگی

برای درک بهتر علت خواب زیاد در پریودی و یا بی خوابی پریودی بهتر است در ابتدا با چرخه قاعدگی بیشتر آشنا شویم. سیکل طبیعی قاعدگی از 21 روز تا 40 روز متغیر است که به طور میانگین می توان گفت هر سیکل قاعدگی 28 روزه است. سه مرحله اصلی سیکل قاعدگی عبارتند از :

 مرحله اول: فولیکولی

این مرحله از روز اول پریودی زنان آغاز می شود. در این مرحله بدن هورمون محرک فولیکول را ترشح می کند. فولیکول های تخمدان در این مرحله شروع به رشد می کنند. رشد این فولیکول ها به مدت 10-17 روز ادامه دارد.

 مرحله دوم: تخمک گذاری

در مرحله تخمک گذاری بدن زن هورمون لوتئین کننده تولید می کند. در این مرحله فولیکول تخمک را آزاد می کند و تا 24 ساعت برای بارور شدن منتظر می ماند.

 مرحله سوم: لوتئال

بعد از مرحله تخمک گذاری، سطح استروژن کاهش یافته و در پروژسترون افزایش می یابد. هورمون پروژسترون پوشش داخلی رحم را تحریک کرده و باعث رشد آن می شود. این پوشش می تواند تخمک بارور شده را در خود جای بدهد. اگر تخمک بارور نشود به مرور سطح پروژسترون کاهش می یابد. این مرحله حدود 14 روز طول می کشد.

می توان گفت که مرحله پریودی بخشی از فولیکولی است. در این مرحله بدن متوجه می شود که زن باردار نیست. به همین دلیل شروع به دور انداختن پوشش غیر ضروری می کند و برای تخمک گذاری بعدی آماده می شود.

اختلال خواب در زمان پریودی و چرخه قاعدگی

می توان گفت علائم اختلال خواب و خستگی و خواب آلودگی قبل از پریودی در مرحله لوتئال چرخه قاعدگی قرار دارد. در این مرحله که با نوسانات هورمون های استروژن و پروژسترون همراه است شما ممکن است بی خوابی و یا خواب آلودگی در دوران پریودی را احساس کنید.

سندروم پیش از قاعدگی و اختلال نارسایی پیش از قاعدگی چقدر رایج هستند؟

طبق  مطالعات انجام شده حدود نود درصد از زنان برخی از نشانه ها و علائم سندروم پیش از قاعدگی را دارند. اما اختلال نارسایی پیش از قاعدگی در بین زنان کمتر وجود دارد و حدود 30 درصد از زنان را به خود اختصاص می دهد.

0
کــارمـا :
447
کمک کنیم آرامش بیشتری داشته باشیم.................
بفرست

مشاهده نظرات بیشتر...
psychologist