ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان در سال 2022
فصل اقتصاد - ثبت شرکت در ترکیه 2022، یکی از روشهای اخذ اقامت ترکیه است که کمتر از باقی روشها، مورد توجه قرار گرفته است. البته این بیتوجهی دلیل هم دارد؛ زیرا که این روش، برای تمامی افراد توصیه نمیشود. این روش نسبت به باقی روشهای اخذ اقامت کشور ترکیه، اندکی پیچیدهتر بوده و شرایط خاص خودش را دارد. همین باعث شده تا فقط افراد خاصی به سراغ استفاده از این روش بروند.
اما خب بر خلاف تمام این توصیفات، نمیتوان اخذ اقامت از طریق ثبت شرکت در ترکیه را نادیده گرفت. این روش هرچند که ممکن است اندکی سخت باشد، اما راهکار مناسبی برای ایرانیان خواهد بود. ما در این مقاله کوتاه، قصد داریم تا همه چیز را درباره ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان، به شما بگوییم. از هزینهها گرفته تا مدارک لازم و پروسههای اداری و قانونی، همه را در ادامه بررسی خواهیم کرد.
منظور از ثبت شرکت در ترکیه چیست؟
ثبت شرکت برابر است با وارد کردن سرمایه، به کشورهای دیگر؛ و کشوری نیست که از وارد شدن سرمایه خارجی به داخل خاکش، استقبال نکند. ترکیه نیز برای رونق اقتصاد و سرمایه در داخل خاکش، امکان ثبت شرکت را برای خارجیان، فراهم آورده است. به علاوه، مزایا و تسهیلاتی را نیز برای تشویق این دسته، در اختیارشان قرار داده است.
هر کس که اندکی اطلاعات اقتصادی داشته باشد، به خوبی میداند که وضعیت اقتصادی ترکیه، به نسبت ایران بسیار بهتر است و به قول معروف، رونق بیشتری دارد. به علاوه، اقتصاد آزاد و باز این کشور نیز باعث شده است تا ثبت شرکت در ترکیه، علاوه بر مزایایی چون کسب اقامت، سوددهی فراوانی را نیز به همراه داشته باشد. برای همین است که این روش، به یکی از محبوبترین روشهای مهاجرت به ترکیه، تبدیل شده است.
معمولا گفته میشود که ثبت شرکت در ترکیه، در کلانشهرهایی چون استانبول؛ آنکارا، آنتالیا، بدروم و یا ازمیر، سوددهی بیشتری را به همراه خواهد داشت.
مزایا و معایب ثبت شرکت در در ترکیه
ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان، بدون شک مزایا و معایبی را به همراه خواهد داشت. برای اینکه آگاهانه در این مسیر قدم بگذاریم، پیش از هر چیز، لازم است که از این موارد، به خوبی آگاهی پیدا کنیم.
از جمله مزایای ثبت شرکت در ترکیه، میتوان به این موارد اشاره کرد:
- دریافت اقامت ترکیه برای مدیر شرکت، همسر و فرزندان زیر 18 سال
- امکان ثبت شرک بدون نیاز به داشتن همکاری با شریک ترک
- امکان پرداخت مالیات، بر اساس درآمد سالانه شرکت
- هزینه پایین برای نگهداری از شرکت در ترکیه
- اخذ کارت بازرگانی از دولت ترکیه
- امکان افتتاح حساب در ترکیه و...
و خب در برابر تمامی این مزایای ذکر شده، معایبی نیز وجود خواهد داشت. از نظر ما، در رابطه با معایب ثبت شرکت در ترکیه نیز باید این موارد را به خاطر داشته باشید:
- ضرورت آگاهی کافی از بازار و اقتصاد ترکیه برای حفظ جایگاه شرکت
- لزوم حضور فعال در بازار ترکیه و ایجاد ارتباط با سایر شرکتها
- احتمال تغییر در قوانین به صورت ناگهانی و بدون اطلاع قبلی
- روندهای اداری طولانی و بروکراسی
- وجود مسائل نظارتی سختگیرانه و...
ثبت شرکت در ترکیه به چه شکل است؟
ثبت شرکت در ترکیه، یک تفاوت بزرگ و اساسی با ایران دارد. در ترکیه، شما برای راهاندازی هر نوع کسب و کار، باید روند رسمی و اداری ثبت شرکت را پشت سر بگذارید. به طور مثال، چه بخواهید یک شرکت رسمی تاسیس کنید و چه یک سالن زیبایی، چه یک سوپرمارکت و چه رستوران، در هر صورت نیاز دارید که آن کسب و کار را از طریق مراجع دولتی، به عنوان یک شرکت، به ثبت برسانید.
در بخشهای بعدی، از انواع شرکت در ترکیه نیز بیشتر برایتان خواهیم گفت.
انواع شرکت در ترکیه
چنان که در بخش قبلی به آن اشاره کردیم، ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان و چه برای ترکیهایها، انواع مختلفی دارد. بسته به نوع شرکتی که قصد ثبت کردن آن را دارید، باید به سراغ یکی از انواع شرکتها در کشور ترکیه بروید.
انواع شرکت در ترکیه را میتوان به 3 دسته تقسیمبندی نمود:
شرکت شخصی
سادهترین نوع ثبت شرکت در ترکیه است. این نوع ثبت شرکت، برای کسب و کارهای خرد است. به طور مثال، اگر قصد تاسیس سوپرمارکت، سالن زیبایی، مزون خیاطی و کسب و کارهای این چنینی را در ترکیه دارید، باید آنها را به عنوان یک شرکت شخصی ثبت نمایید.
شرکت با مسئولیت محدود
این نوع از ثبت شرکت در ترکیه، یک پله از نوع قبلی بالاتر بوده به بنا بر آمار، رایجترین شیوه ثبت شرکت در این کشور، به حساب میآید. این نوع ثبت شرکت در ترکیه، به وجود حداقل یک شریک یا سرمایهگذار نیاز دارد. قوانین مربوط به این نوع شرکت بسیار سفت و سخت است و برای ثبتشان، به تنظیم اساسنامه نیاز است.
شرکت سهامی
و آخرین نوع از ثبت شرکت در ترکیه، شرکت سهامی است و خب میتوان که نسبت به باقی انواع شرکت در این کشور، بالاتر است. برای ثبت این نوع شرکت، شما حتما باید یک سهامدار ترک داشته باشید. گفتنی است که هزینه ثبت این نوع شرکت نیز، از باقی شرکتها بیشتر است.
سرمایه و هزینه ثبت شرکت در ترکیه
علاوه بر اطلاعاتی که تا به اینجای کار به شما ارائه دادیم، بدون شک کنجکاو آن هستید که بدانید ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان، چقدر هزینه بردار خواهد بود. همانطور که در مقدمه و بخشهای پیشین به آن اشاره کردیم، ثبت شرکت در این کشور، یکی از راههای گران قیمت برای اخذ اقامت ترکیه به حساب میآید. از همین روی، نیاز به سرمایۀ بالا دارد که خب شاید تامینش، برای هر کسی ممکن نباشد.
هزینه ثبت شرکت در ترکیه برای انواع سه گانه شرکت، به شرح زیر است:
- شرکت شخصی: حدود 3000 لیر ترکیه برای هزینههای ثبتی و اداری
- شرکت با مسئولیت محدود: حدود 10 هزار لیر ترکیه، به عنوان سرمایه اولیه
- شرکت سهامی: حدود 20 هزار لیر ترکیه، به عنوان سرمایه اولیه
علاوه بر این هزینهها، باید هزینههای جانبی ثبت شرکت در ترکیه را نیز در نظر داشته باشید. به طور مثال، شما برای شرکت خود باید یک ملک تجاری را اجاره کنید که هزینه اجاره نیز به هزینههای بالا افزوده خواهد شد. یا مثلا طبق قوانین، باید یک حسابدار رسمی نیز استخدام کنید که خود هزینهای جداگانه در بر خواهد داشت. و در آخر، مالیات بر درآمد شرکت ثبت شده را نیز باید محاسبه نمایید.
روند ثبت شرکت در ترکیه
همانطور که پیشتر هم به این موضوع اشاره کردیم، روند ثبت شرکت در ترکیه، میتواند بسیار پیچیده و گاها بسیار طولانی باشد. برای اینکه این روند را آغاز کنید، قبل از هر چیز باید به اداره مالیات کشور ترکیه مراجعه کرده به عنوان موسس شرکت، کد مالیاتی دریافت نمایید. بعد از آن با مدارک لازم، باید به اداره ثبت شرکت این کشور مراجعه نمایید.
برای اینکه با مراحل ثبت شرکت در ترکیه بیشتر آشنا شوید، دنبال کردن موارد زیر میتواند برایتان مفید باشد:
- تعیین محل شرکت
- ترجمه مدارک شرکا برای ثبت
- تنظیم اساسنامه شرکت
- مراجعه به اداره ثبت شرکت
- تکمیل فرمهای مربوط به ثبت
- اخذ تاییده اساسنامه شرکت
- افتتاح حساب در ترکیه و واریز سرمایه اولیه
- مراجعه به اداره دارایی و ثبت فرم
- مراجعه بازرسان اداره دارایی برای تایید
- اخذ شماره مالیاتی شرکت
- معرفی فردی به عنوان مشاور مالیاتی
- استخدام حسابدار رسمی ترک
مدارک لازم برای ثبت شرکت ترکیه
برای ثبت شرکت در ترکیه، درست مثل هر روند اداری و رسمی و دیگر، به مدارک خاصی نیاز است. به خصوص اگر به عنوان یک خارجی بخواهید در این کشور سرمایهگذاری کنید، اهمیت ارائه این مدارک، بیشتر نیز میشود.
از جمله مدارک ثبت شرکت در ترکیه که لازم هستند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اصل پاسپورت مدیر و موسس شرکت با حداقل 6 ماه اعتبار
- اصل پاسپورت و مدارک شناسایی شرکا
- دو قطعه عکس 3 در 4
- ثبت آدرس پستی و شماره تماس شرکت
- تعیین زمینه فعالیت شرکت به صورت رسمی
- پیشنهاد چند نام متناسب با حیطه فعالیت شرکت
- تعیین مدیر شرکت در اساسنامه شرکت
- تعیین میزان سهام هر یک از شرکا
سخن نهایی
اکنون شما تا حدود زیادی از مراحل و جزییات ثبت شرکت در ترکیه آگاه هستید. اما باید بدانید که این تمام ماجرا نیست. ثبت کردن یک شرکت در ترکیه، معمولا راهی طولانیتر و پرپیچ و خمتری از این حرفها دارد. به طوری که قدم گذاشتن در این راه، به هر کسی توصیه نمیشود و اصلا شاید بدون کمک گرفتن از افراد متخصص، اصلا ممکن نباشد.
برای ثبت شرکت در ترکیه، نمیتوان به تنهایی وارد عمل شد؛ زیرا ممکن در است کوچکترین اشتباه، سرمایه کلانی به هدر رود و موسس شرکت، ضرر بزرگی را متحول شود. برای همین است که ما پیشنهاد میکنیم برای ورود به این مسیر و اخذ اقامت ترکیه با ثبت شرکت، بهتر است از دانش افراد متخصص کمک بگیرید.
استانبول همراه، با تجربهای طولانی در زمینه ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان، میتواند بهترین راهنمای شما باشد. این شرکت، از صفر تا صد در کنار شما خواهد بود و تمامی مراحل قانونی را بهترین شکل تا اخذ اقامت ترکیه، برای شما انجام خواهد داد. همین امروز با مشاوران استانبول همراه تماس بگیرید و نقطه عطف زندگی خود را رقم بزنید.
مشاهده نظرات بیشتر...