رشته علوم تغذیه چیست – معرفی کامل + بازار کار و آینده شغلی آن

3 سال پیش - خواندن 3 دقیقه

رشته علوم تغذیه ترکیبی از علم تغذیه و پزشکی است که با هدف بررسی و تحقیق بر روی مواد غذایی، تاکید بر تغذیه انسان ها و یافتن غذاهای سالم به انسان ها کمک شایانی می کند و در نتیجه این تحقیقات به سلامت جسمی و روحی افراد تاثیر می گذارد.

تغذیه نقش به سزایی در قوای جسمی و روحی انسان ها دارد. به همین دلیل از زمان های گذشته جوامع زیادی همچون ایران و یونان به غذا، تامین مواد اولیه و کشاورزی تاکید داشتند. برای مثال در شهر تاریخی سومر، اولین لوح رژیم غذایی پیدا شد و این لوح نشان از نقش پر رنگ غذا بر سلامت در طول تاریخ دارد.

با شکل گیری انقلاب صنعتی و افزایش شهرنشینی، تقاضا برای غذا و مواد غذایی سالم افزایش پیدا کرد. همچنین تغذیه که نقش به سزایی در تامین قوای جسمی و ذهنی افراد دارد، به مرور زمان اهمیت پیدا کرد.
تا قبل از قرن هجدهم، از نظریات و یافته های دانشمندان مسلمان استفاده می شد، اما با پر رنگ شدن جایگاه تغذیه، مطالعات جدیدی توسط لاوازیه در زمینه کشف پروتئین، کربوهیدرات و چربی غذاها صورت گرفت که این کشفیات جدید سبب شد تا به او لقب پدر علم تغذیه را دهند.
رشته علوم تغذیه در ایران از سال ۱۳۴۰ به دانشگاه ها ورود کرد و به این شکل آموزشگاه علوم تغذیه تاسیس شد و شروع به جذب دانشجو کرد که تا به امروز این رشته در اکثر دانشگاه های کشور تدریس می شود.

معرفی رشته علوم تغذیه

رشته علوم تغذیه از رشته های پیراپزشکی است که در زیرگروه یک رشته تجربی قرار دارد و بر اساس رتبه کشوری در دانشگاه پذیرش انجام می شود.
فارغ التحصیلان این رشته اهداف زیر را در نظر می گیرند:
ارزیابی ارزش های غذایی
چگونگی تغذیه مناسب برای بهبود بیماران
رژیم درمانی
ارزش مواد غذایی در روند سلامت انسان
کمک به حفظ سلامت افراد
پیشگیری و کنترل بیماری ها
به طور کلی، علوم تغذیه تلاش دارد تا با تغییر سبک زندگی، سلامت افراد را حفظ کند.

ادامه تحصیل در رشته علوم تغذیه

مقطع کارشناسی علوم تغذیه دارای ۲ گرایش اصلی تغذیه انسانی و بالینی است.
گرایش تغذیه انسانی: این زیر شاخه به گروه های مختلفی مثل سالمندان و معلولین می پردازد.
گرایش تغذیه بالینی: به گروه های بیماران بستری شده و سرپایی و افرادی که نیاز به مشاوره غذایی دارند، می پردازد.

دروس مقطع کارشناسی

فارغ التحصیلان این رشته در مقطع کارشناسی در طی ۴ سال باید ۱۳۰ واحد درسی را بگذرانند.
تعداد واحد های درسی این رشته شامل:
 ۲۲ واحد های درسی عمومی
 ۲۵ واحد درسی پایه
 ۳۷ واحد درسی اصلی
 ۲۸ واحد درسی اختصاصی
 ۱۸ واحد درسی کارآموزی

دروس پایه

دروس پایه این رشته در مقطع کارشناسی عبارتند از:
  • روش های مطالعه و یادگیری
  • آناتومی
  • آمار حیاتی
  • فیزیولوژی
  • بیوشیمی مقدماتی
  • مبانی روان شناسی
  • بهداشت عمومی
  • انگل شناسی
  • میکروب شناسی عمومی
  • اپیدمیولوژی بیماری ها
  • جامعه شناسی پزشکی

دروس اصلی

دروس اصلی رشته در مقطع کارشناسی به شرح زیر است:
  • میکروب شناسی مواد غذایی
  • بهداشت و مسمومیت های غذایی
  • بیوشیمی و متابولیسم
  • پاتوفیزیولوژی
  • اکولوژی غذا و تغذیه
  • کاربرد رایانه در علوم تغذیه
  • مدیریت خدمات غذایی
  • زبان تخصصی
  • تغذیه اساسی ۱
  • تغذیه اساسی ۲
  • اثر فرآیند بر ارزش غذا
  • اصول و روش های نگه داری مواد غذایی
  • شیمی و تجزیه مواد غذایی
  • فیزیولوژی تغذیه
  • داروشناسی
  • اصول ایمونولوژی

دروس اختصاصی

دروس اختصاصی کارشناسی علوم تغذیه عبارتند از:
  • تغذیه در دوره های زندگی
  • تغذیه گروه ها و شرایط ویژه
  • رژیم درمانی ۱ و ۲
  • روش تحقیق در علوم بهداشتی
  • پروژه
  • سمینار تغذیه
  • اصول آموزش و مشاوره تغذیه
  • اصطلاحات پزشکی و بیمارستانی
  • خدمات تغذیه ای در نظام مراقبت های بهداشتی
  • اصول برنامه ریزی و مدیریت برنامه های تغذیه ای
  • ارزیابی وضع تغذیه
  • بیماری های ناشی از سوء تغذیه

دروس کارآموزی

دروس کارآموزی مقطع کارشناسی علم تغذیه، عبارتند از:
  • کارآموزی در بخش صنایع غذایی
  • کارآموزی در بخش تغذیه در PHC و سایر مراکز
  • کارآموزی در بخش تغذیه در بیمارستان
1
کــارمـا :
1595
آویژه | مشاوره تلفنی 📞مشاوره تلفنی تحصیلی 📚مشاوره تلفنی نظام وظیفه 🔫مشاوره تلفنی روانشناسی 💡مشاوره تلفنی خانواده👨‍👧‍👧تماس تلفن همراه 👇zil.ink/avije
بفرست

مشاهده نظرات بیشتر...
avije2020