روش های مختلف گردو رند کردن اعداد در اکسل
در این مقاله قصد داریم نحوه استفاده از توابع خلاصه و گرد کردن رایج در اکسل توضیح داده شدهاست در برخی شرایط وقتی به جواب دقیق نیاز ندارید، یا می خواهید اعداد نمایش داده شد طول کوتاه تری داشته باشند رند کردن فرمول های مفیدی برای استفاده دارد. به طور مثال ، رند کردن یک عدد حذف کمترین رقم معنادار است، و آن را سادهتر اما نزدیک به مقدار اصلی نگه میدارد. به عبارت دیگر، رند کردن به شما امکان میدهد یک عدد تقریبی با میزان دقت مطلوب به دست آورید، و از شر قسمت های اعشاری خلاص شوید.
روشهای مختلف و گوناگونی برای رند کردن وجود دارد، از جمله رند کردن به عدد صحیح، رند کردن به یک مقدار از قبل تعیین شده ، رند کردن به کسری ساده و غیره؛ در این زمینه برای سهولت کار اکسل تعداد از توابع را برای مدیریت انواع مختلف رند کردن فراهم آورده است. در زیر، شما یک مرور کلی از توابع اصلی رند کردن را خواهید یافت و همچنین نمونه فرمولهایی که نحوهی استفاده از این توابع را بر روی داده نشان میدهد.
توابع کاربردی برای گرد و رند کردن اعداد در اکسل
ROUND
ROUND رایج ترین تابع برای رند کردن اعداد در برنامه اکسل می باشد که یک مقدار عددی را به تعداد مشخصی از ارقام رند میکند.
تابع ROUND از قوانین کلی ریاضی برای گرد کردن پیروی میکند، که در آن عددی که در سمت راست رقم گرد شده وجود دارد، اعلام میکند که این عدد به سمت بالا یا پایین گرد خواهد شد.
فرمول :
ROUND(number, num_digits)
number: در اصل آدرس یا خود عدد حقیقی که میخواهید گرد کنید. میتواند یک عدد باشد یا آدرس سلول حاوی عدد یا مقدار فرمولمحور باشد.
num_digits: تعداد رقمهایی از عدد که میخواهید گرد کنید،(از ارقام سمت راست کم می کند).
در عکس زیر می توانید چند مثال از فرمول توضیح داده شد را به عنوان مثال مشاهده کنید.
فرمول نویسی اکسل
ROUNDUP
این تابع در اصل عدد مورد نظر شما را به سمت بالا (به دور از ۰) و به تعداد مشخصی از ارقام گرد میکند.
فرمول: ROUNDUP(number, num_digits)
Number : عددی مورد نظری که میخواهیم به سمت بالا گرد کنیم.
num digits: تعداد ارقامی که در نظر داریم به سمت بالا گرد کنیم،در اصل میتوانید هر دو عدد مثبت و منفی را در این قسمت از فرمول وارد کنید کنید، و مانند فاکتور num digits در تابع ROUND که در بالا برای شما توضیح داده شود عمل میکند، با این تفاوت که عدد مورد نظر همیشه به سمت بالا گرد میشود.
در عکس زیر می توانید چند مثال از فرمول توضیح داده شد را به عنوان مثال مشاهده کنید.
ROUNDUP
این فرمول دقیقا برعکس تابع ROUNDUP که در بالا توضیح داده شد عمل می کند ، در اصل عدد مورد نظر شما را به سمت پایین، به سمت صفر گرد میکند.
فرمول : ROUNDDOWN(number, num_digits)
number: عددی که میخواهیم به سمت پایین گرد کنیم.
num digits: تعداد ارقامی که قصد داریم به سمت پایین گرد کنیم،این قسمت دقیقا همان کار فرمول ROUNDUP را انجام می دهد منتها این بار برعکس یعنی به سمت پایین.
در عکس زیر می توانید چند مثال از فرمول توضیح داده شد را به عنوان مثال مشاهده کنید.
مشاهده نظرات بیشتر...