ورم ناگهانی زیر چشم چپ و راه های مقابله با آن

9 ماه پیش - خواندن 5 دقیقه

ورم ناگهانی زیر چشم چپ، به دلایل مختلفی ایجاد می شود و اغلب زمانی که به صورت ناگهانی ظاهر شود، می تواند موجب ناراحتی شود. در این مقاله علت ورم ناگهانی زیر چشم چپ و راه های مقابله با آن را به طور دقیق بررسی می کنیم.

ورم ناگهانی زیر چشم

به علت نازک و حساس بودن پوست زیر چشم، این ناحیه بیشتر در معرض تورم قرار دارد. وقتی درباره تورم صحبت می کنیم، معمولا به تجمع مایعات، بروز التهاب در بافت ها یا مشکلات پنهان درون حفره چشم اشاره می کنیم.

ورم ناگهانی زیر چشم چیست

علت ورم ناگهانی زیر چشم

  • آلرژی: شاید بتوان گفت شایع ترین علت ورم ناگهانی زیر چشم، واکنش آلرژیک است. که از این مساله به عنوان ورم ملتحمه آلرژیک یاد می کنند. برخی از آلرژن ها، مانند گرده گلها، گرد و غبار، پوست حیوانات یا برخی از مواد آرایشی می توانند باعث ترشح هیستامین در بدن شوند، که این ماده باعث بروز التهاب و تجمع مایعات می شود.
  • عفونت: یکی دیگر از دلایل شایع عفونت، مانند التهاب ملتحمه (عارضه چشم صورتی) یا گل مژه است که در واقع همان عفونت غدد چربی در پلک است.  عفونت های باکتریایی، علاوه بر ورم یا پف اغلب با درد، قرمزی و ترشح از چشم همراه هستند.
  • آسیب: ضربه های فیزیکی به ناحیه چشم، از جمله نیروی بلانت، می توانند باعث آسیب به عروق خونی نازک در زیر پوست شوند که این مساله با خونریزی و ورم همراه است.
  • انسداد مجرای اشک: در صورت مسدود شدن مجرای اشک، تجمع اشک باعث ایجاد ورم در بافت زیر چشم می شود.
  • سینوزیت: التهاب در حفره های سینوسی که اغلب از عفونت های سینوسی ناشی می شود می تواند باعث فشار و ورم یا پف در اطراف چشم ها، و به خصوص چشم چپ (در صورت درگیر بودن سینوس های چپ) شود.
  • بیماری های دهان و دندان: مشکلات دندان های فک بالا، به دلیل کم بودن فاصله و نزدیکی ریشه دندان ها به ناحیه زیر چشم، می توانند منجر به تورم در این ناحیه شوند.
  • عملکرد کلیوی: در صورتی که کلیه به درستی کار نکند، می تواند منجر به احتباس مایعات در بدن شود. که این مساله، اغلب به دلیل نازک پوست زیر چشم ها، در این ناحیه بیشتر دیده می شود.
  • درماتیت: در صورتی که بیماری های پوستی از جمله درماتیت پوستی یا اگزما، پوست زیر چشم را درگیر کنند، می توانند باعث ورم شوند.
  • بیماری شالازیون: این عارضه به انسداد مزمن در غدد چربی کوچکی که در پلک بالا یا پایین قرار دارند، اشاره دارد که منجر به ظهور یک توده متورم می شود. اگر چه بروز این عارضه در پلک بالا شایع تر است، اما گاهی در پلک پایین نیز رخ می دهد و باعث ورم زیر چشم می شود.
ورم زیر چشم چپ

بررسی علت احتمالی ورم ناگهانی زیر چشم

برای پی بردن به علت ورم ناگهانی زیر چشم، باید به هر گونه برخورد یا تماس پوستی اخیر که ممکن است باعث واکنش های آلرژیک یا آسیب شود را بررسی کنید. همچنین به برخی از علائم همچون قرمزی، درد، خارش یا اختلالات بینایی توجه کنید. این علائم می توانند در رد گزینه های احتمالی به شما کمک کنند.

روش های تشخیص ورم ناگهانی زیر چشم

در صورت مشخص نشدن سریع علت ورم ناگهانی زیر چشم یا بدتر شدن ورم، ضروری است که بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. پس از معاینه چشمی، ممکن است به انجام آزمایش هایی از جمله آزمایش آلرژن ها، آزمایش خون یا تصویربرداری نیاز داشته باشید.

تشخیص ورم ناگهانی زیر چشم

علت ورم ناگهانی زیر چشم چپ

علت ورم ناگهانی زیر چشم چپ یا تورم در زیر یک چشم، ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد.

ماساژ بیش از حد چشم

گاهی اوقات، به دلایلی همچون خارش یا وجود جسم خارجی در چشم، افراد چشمان خود را می مالند. طبق گزارش بیمارستان کودکان، مالش بیش از حد چشم می تواند منجر به ورم ناگهانی زیر چشم چپ شود. پرهیز از مالش و لمس چشم، می تواند به کاهش التهاب و بازگشت به حالت عادی کمک کنند.

آسیب چشم

ورم ناگهانی زیر چشم چپ، ممکن است نشان دهنده آسیب به چشم باشد. بریدگی یا کبودی ها، ممکن است باعث ورم، تغییر رنگ و درد در ناحیه چشم شوند. همچنین، نیش حشرات از جمله پشه در صورتی که نزدیک چشم باشد، می تواند باعث تورم شود.

در صورتی که ناحیه اطراف چشم را تمیز و خشک نگه دارید، احتمالا آسیب های کوچک در این ناحیه خود به خود بهبود می یابند. در صورت بدتر شدن تورم یا بروز علائم عفونت مثل چرک یا ترشح از چشم، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

مسدود شدن مجرای اشک

مسدود شدن مجرای اشک، مانع از خروج اشک از چشم و ورم ناگهانی زیر چشم چپ می شود. این عارضه، می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود از جمله، عفونت چشم، آسیب و تومور. در صورتی که انسداد به دلیل آسیب رخ دهد اغلب خود به خود برطرف می شود، اما برای درمان عفونت ها به آنتی بیوتیک نیاز دارید.

گل مژه

گل مژه، عفونتی است که عمدتا در محل رویش مژه ها ایجاد می شود و باعث ایجاد یک توده دردناک می شود. فرد مبتلا به گل مژه ممکن است احساسی مشابه وجود جسم خارجی درون چشم را داشته باشد. همچنین گل مژه ممکن است باعث ورم ناگهانی زیر چشم، بروز احساسی نظیر خراشیده شدن و حساسیت به نور شود یا اینکه با آبریزش چشم همراه باشد.

گل مژه ها، خود به خود برطرف می شوند. اما در صورت بهتر نشدن ممکن است پزشک آنتی بیوتیک تجویز کند یا اینکه نیاز به تخلیه داشته باشد. 

سلولیت پری اوربیتال

این عارضه در کودکان شایع تر است و به دلایلی همچون آسیب یا سینوزیت ایجاد می شود. سلولیت پری اوربیتال زمانی ظاهر می شود که زخمی که نزدیک چشم است عفونت کند. این عارضه باعث ورم در زیر چشم، درد و التهاب می شود. برای جلوگیری از آسیب های بیشتر به چشم و سایر اندام ها، این عارضه نیاز به درمان پزشکی دارد. درمان ها، معمولا شامل تخلیه مایعات، جراحی به منظور حذف بافت مرده و استفاده از آنتی بیوتیک است. 

لنفوم

لنفوم یک نوع از سرطان است که در موارد نادر می تواند ناحیه چشم را نیز تحت تاثیر قرار دهد. طبق بررسی انجام شده در سال ۲۰۱۷، فرد مبتلا به لنفوم، ورم، برآمدگی زیر چشم یا تومور را مشاهده می کند. پزشکان معمولا لنفوم را با استفاده از پرتودرمانی و شیمی درمانی، درمان می کنند.

0
کــارمـا :
33
آقای دکتر نابت تاجمیر ریاحی ، یکی از بهترین متخصصان پوست و مو تهران هستند. برای درمان بیماری های پوستی، درمان بیماری های مو و کاشت مو مشاوره بگیرید.
بفرست

مشاهده نظرات بیشتر...
dr.clinic