کلم پلو شیرازی با کلم قمری و گوشت قلقلی
کلم پلو شیرازی از اون دسته از غذاهای خاص و سنتی ایرانی میباشد. ترکیبی از کلم به هماره برنج و گوشت قلقلی سرخ شده و ائویه های مختلف ایرانی خوشمزه را دارا میباشد.من به شخصه عاشق عطر و بوی این غذا میباشم.
مزه این غذا با وجود کلم و ادویه های مختلف بسیار خاص و جدید میباشد. همچنین این غذا یک غذا یمجلسی نیز میباشد. اگر دنبال غذای جدید برای مهمانی های خود هستید پس تا آخر این مقاله هماره من باشید.
مواد لازم برای کلم پلو شیرازی
مواد اولیه کلم قمری :۱ کیلو
گوشت چرخ شکرده: ۴۰۰ گرم
برنج : پیمانه
پیاز رندهشده: ۱ عدد
سبزی ۳۰۰ گرم شامل بیشتر شوید و به یک اندازه از ریحان و تره و کمتر ترخان اگر ترخان خشک بود
۲ قاشق غذاخوری آرد نخودچی و زردچوبه
ادویه کاری و نمک به میزان دلخواه
طرز تهیه کلم پلو شیرازی
1.ابتدا کلم ها را پوست گرفته و به خلال های نازک و دلخواه برش میدهیم.سپس کلم ها که کامل خورد کردیم و انها را در ماهی تابه سرخ میکنیم. روغن مناسب بریزید و کلم را کامل سرخ کنید تا طلایی شود .
2. وقتی کلم ها کامل طلایی شد زدچوبه ،کاری و نمک را اضافه میکنیم و سرخ میکنیم.
3. بعد از اینکه کلم ها کامل سرخ شد نصف پیمانه ابغوره اضافه میکنیم به کلم ها و اجازه میدهیم تا با حرارت کم کلم و ابغوره با هم بپزند.
4.سپس سراغ گوشت چرخکرده میرویم.پیاز رنده شده که از قبل آب گرفته ایم را به گوشت اضافه میکنیم.یک قاشاق آرد نخودچی،زردچوبه،ادویه کاری و مقداری نمک اضافه میکنیم و ورز میدیم.سپس گوشت را با دست قلقلی میکنیم و انها را داخل ماهیتابه سرخ میکنیم.
دقت کنید که گوشت قلقلی در ماهیتابه درست سرخ شود و حالت خود را از دست ندهد.
5.سپس سراغ شستن سبزی های کلم پلو میرویم.سپس سبزی ها را خشک کرده و بعد از آن آنها را ریز میکنیم.
6. در مرحله بعد داخل یک قابلمه دیگر اب نمک،کمی زردچوبه به همراه روغن میریزیم و اجازه میدهیم تا جوش بیاید.سپس برنج را که از قبل خیس کردیم را به اب جوش اضافه میکنیم.
7.برنج زیاد نباید نرم بشه و همزمان سبزی های خورد شده را به برنج اضافه میکنیم.
8. بعد از آب کش کردن کف قابلمه را روغن میریزیم و سیب زیمنی ها را قرار میدهیم.سپس یک لایه از برنج و سبزی ریخته،سپس کلم های سرخ شده و گوشت قلقلی را روی برنج و سبزی میریزیم .به همین صورت ادامه میدهیم و تا مواد تمام شود.
9. حرارت را زیاد میکنیم تا مواد بخار بدهند و سپس زیر گاز را کم میکنیم تا به مدت 45 دقیقه کلم پلو و مواد کامل بپزند .در آخر کمی اب و روغن حیوانی نیز میتوانیم به برنج اضافه کنیم.کلم پلو شیرازی آماده است و میتوانید با سالاد شیرازی و ماست و موسیر سرو کنید و لذت ببرید.
نکات
توجه داشته باشید که این غذا به دلیل سبزی و کلم استفاده شده در آن کمی سبز است. برخی برای خوش طعم شدن غذا از رب گوجه فرنگی در ترکیب کلم و سبزیجات استفاده می کنند که در کلم پلو ایرانی اصل وجود ندارد.
در این غذا هنگام دم کشیدن برنج، تکه های گوشت باید کنار پلو گذاشته شود تا طعم غذا با گوشت بی نظیر باشد.
سرخ کردن کلم با سرکه بوی کلم را کامل میگیرد.پس نگران بوی کلم نباشید.
برای خوش طعم شدن بیشتر کوفته ها می توانید از مقداری زعفران به همراه دارچین استفاده کنید.
اگر برای این غذا از تحدیق ایرانی استفاده می کنید، بهتر است ابتدا حرارت زیر برنج را زیاد کنید تا غذا دم بکشد، سپس حرارت را کم کنید و از شعله پخش کن زیر قابلمه استفاده کنید و بگذارید برنج خوب دم بکشد و تحدیق ترد و ترد شود. خوشمزه - لذیذ.
این غذا برای گیاهخواران بسیار مناسب است زیرا افراد با حذف گوشت از این غذا می توانند به راحتی آن را بخورند.
مشاهده نظرات بیشتر...