استعلام شرکت حقوقی
وقتی به دنبال ثبت نام در شرکت های حقوقی هستید. ولی سردرگم و حیران ماندید. نمی دانید در کدام شرکت می توان کار های خود را با اطمینان و خیال راحت سپرد. .و حتی نمی دانید کدام شرکت به صورت قانونی کار های خود را پیش می برد. می توانید کنار ما باشید و از اصولی ترین روند کار این شرکت ها آشنا بشوید. و پس از آن به راحتی با استعلام شرکت حقوقی به درست بودن قاعده ی کاری آن شرکت پی ببرید. و از ایجاد کلاهبرداری هایی که ممکن است برای شما ایجاد شود جلوگیری کنید.
برای این که بتوانیم قانونی بودن و به ثبت رسیده بودن یک شرکت تجاری را استعلام بگیریم می توانیم از یکی از این سه روش استفاده کنیم، 1 )از طریق مراجعه به سایت اداره ثبت اسناد و املاک کل کشور . 2 ) مراجعه به سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی و 3 ) استفاده از روزنامه رسمی .
با گسترش روز افزون جمعیت و کم بودن بودجه افراد برای شروع و راه اندازی کسب و کار به صورت انفرادی، تعداد شرکت های تجاری روز به روز بیشتر می شود . این شرکت ها اگر در اداره ثبت شرکت ها به صورت قانونی به ثبت برسند، می توانند شروع به فعالیت کنند و با یکدیگر و حتی افراد عادی معامله و خرید و فروش کنند .
اما این مورد را هم باید مد نظر قرار داد که بعضی افراد سودجو می توانند به اسم یک شرکت جعلی که به ثبت نرسیده است اقدام به معامله با شرکت ها یا افراد عادی کنند و از آن ها کلاهبرداری کنند . وقتی این نوع از کلاهبرداری با مبالغ کلان اتفاق افتاد و افراد مال باخته اقدام به شکایت کردند، تازه متوجه خواهند شد که چنبن شرکتی وجود ندارد و دسترسی به افراد کلاهبردار برای شکایت و پیگیری جرم کلاهبرداری برای آنان بسیار دشوار خواهد بود .
برای افراد این سوال ممکن است به وجود بی آید که چگونه متوجه شویم شرکت های طرف معامله به ثبت رسمی رسیده و قانونی هستند ؟ در این مقاله ضمن تعریف جزیی که از شرکت ها و لزوم ثبت آنان برای شروع به کار بیان شد، به تعریف دلایل لزوم ثبت شرکت و روش های استعلام شرکت خواهیم پرداخت. همچنین با استفاده از راهنمای تصویری به شما کمک می کنیم تا بتوانید به راحتی استعلام قانونی بودن شرکت را بگیرید .
دلایل لزوم استعلام شرکت
گفته شد که زمانی شرکت های موضوع ماده 20 قانون تجارت حق فعالیت تجاری دارند که در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسیده باشند وگرنه هر گونه معامله و خرید فروش از طرف این شرکت ها با نام شرکت، غیر قانونی بوده و در صورت بروز اختلاف میان طرفین معامله و بروز کلاهبرداری، دسترسی به شرکت قلابی برای افراد مال باخته و اثبات انجام جرم کلاهبرداری بسیار دشوار و زمان بر خواهد شد .
پس با توجه به این که معامله با شرکت ثبت نشده در اداره ثبت شرکت ها ممکن است برای افراد مشکلاتی به وجود بیاورد لازم است که افراد خواهان معامله با شرکت های موضوع ماده 20 قانون تجارت قبل از اقدام به معامله استعلامی از قانونی بودن و به ثبت رسیده شدن این شرکت ها انجام دهند .
مثلا شما خواهان معامله با یکی از هفت نوع شرکت تجاری نام برده در ماده 20 قانون تجارت هستید و می خواهید قرارداد مهمی را با این شرکت منعقد کنید که کوچکترین اشتباه از جانب شما منجر به ورود ضرر مالی خواهد شد. در نتیجه می بایست قبل از امضای این قرارداد از اداره یا مرجع ثبت شرکت ها استعلام بگیرید که آیا این شرکت با این نام نشان قبلا به ثبت رسیده است یا خیر و اگر به ثبت رسیده هنوز مجوز فعالیت دارد یا به دلایل مختلف منحل شده است .
علاوه بر مثال قبلی هستند برخی افرادی که خواهان خریدن شرکتی هستند که قبلا به ثبت رسیده است تا دیگر نیاز به مراجعه به اداره ثبت شرکت ها و طی کردن روند به ثبت رسانیدن شرکت نداشته باشند، پس تصمیم می گیرند برای راحتی کارشان شرکتی که قبلا به ثبت رسیده است را بخرند، حال این افراد می بایست برای مطلع شدن از تاریخی که شرکت در آن تاریخ به ثبت رسیده و این که آیا هنوز ثبت شرکت از اعتبار قانونی برخوردار است یا خیر، از اداره ثبت شرکت ها استعلام بگیرند .
استعلام ثبت شرکت برای افراد خواهان معامله با آن ها یا خرید خود شرکت بسیار امر مهمی است که افراد نباید از آن غافل باشند تا بعد از انجام معامله دچار ضرر و زیان نشوند و همچنین بدین ترتیب، از جرم کلاهبرداری یا معاملات غیر قانونی جلوگیری خواهد شد .
روش های استعلام شرکت
با توجه به این که گفته شد استعلام ثبت شرکت برای جلوگیری از جرم کلاهبردای یا انجام معاملات غیر قانونی یا جلوگیری از ضرر افرادی که خواهان خرید شرکت هستند تا چه اندازه مهم و تاثیر گذار است، حال با این سوال برخورد می کنیم که چه روش هایی برای استعلام قانونی بودن شرکت وجود دارد ؟
یکی از روش های گرفتن استعلام قانونی بودن شرکت های تجاری موضوع ماده 20 قانون تجارت یا موسسات، که دارای شخصیت حقوقی مستقل از شرکا هستند از طریق سامانه اداره ثبت اسناد و املاک کل کشور به آدرس ssaa.ir است .
روش دیگری که می توان برای استعلام قانونی بودن شرکت از آن استفاده کرد مراجعه به سامانه استعلام شناسه ملی ilenc.ssaa.ir است، که سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی نامیده می شود . در این سامانه اگر شرکت مورد نظر شما که دارای شخصیت حقوقی مستقل است، به ثبت رسمی رسیده و قانونی باشد، شما می توانید به اطلاعات شرکت مورد نظرتان دسترسی پیدا کنید. اگر نتوانستید اطلاعاتی از شرکتی که خواهان بررسی آن هستید پیدا کنید، متوجه خواهید شد این شرکت قانونا به ثبت نرسیده است .
یکی دیگر از روش هایی که با استفاده از آن می توان فهمید شرکت مورد نظر به صورت رسمی و قانونی به ثبت رسیده است و هم چنین برای ثبت اینترنتی آگهی ثبت شرکت نیز می تواند به کار رود، استفاده از روزنامه رسمی است، برای به دست اوردن جزئیات آگهی چاپ شده در روزنامه رسمی افراد می توانند به آدرس سایت rooznamehrasmi.ir مراجعه کرده و بررسی های لازم را برای فهمیدن قانونی و رسمی بودن شرکت به عمل بیاورند .
راهنمای تصویری استعلام شرکت
پس از تمام مطالبی که در مورد استعلام شرکت و لزوم گرفتن این استعلام بیان شد و روش هایی نیز برای گرفتن استعلام جهت استفاده بهتر ذکر گردید، حال راهنمای تصویری استعلام شرکت را مورد توضیح قرار می دهیم:
سامانه ساجار یا سامانه اطلاعات عوامل نظام فنی و اجرایی کشور، سامانه ای است که با ورود به سایت آن، به آدرس sajar.mporg.ir، متقاضیان، این امکان را داشته تا از اطلاعات مربوط به رتبه بندی شرکت ها، مطلع شوند.
در اولین مرحله آدرس ilenc.ir در مرورگر گوشی یا کامپیوتر سرچ می کنید . سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور برای شما باز خواهد شد .
در سمت راست صفحه باز شده، سه گزینه شناسه ملی شرکت، شماره ثبت و نام شخصیت حقوقی (نام شرکت یا موسسه) وجود دارد . یکی از این گزینه ها را پر می کنید و سپس تصویر امنیتی را در قسمت مربوطه می نویسید و گزینه جست و جو را فشار می دهید .
پس از زدن گزینه جست و جو اگر شخصیت حقوقی مورد نظر توضیحاتی داشته باشد، آن ت
وضیحات در کادری که مشخص کرده ایم به نمایش در می آید .
در مرحله آخر روی مشخصاتی که از شرکت یا موسسه به نمایش در آمده است کلیک کنید تا تمام مشخصات آن، در صفحه ای جدید نشان داده شود
اگر نام شرکت یا موسسه ای که مد نظر دارید در این سامانه دقیق و کامل وارد نشود، این سامانه اطلاعات همه شخصیت های حقوقی چه شرکت یا موسسه ای را که این کلمات در نامشان وجود دارد برای شما به نمایش در می آورد. مسلما در چنین حالتی دسترسی به اطلاعات شرکت یا موسسه ای که مد نظر شما است بسیار سخت و وقت گیر خواهد شد .
در پایان لازم به ذکر است که استعلام شرکت تنها خدمتی نبوده که به صورت آنلاین ارائه گردیده، بلکه موارد بسیاری نظیر استعلام کارت بازرگانی و استعلام برند نیز امروزه به صورت اینترنتی و بدون نیاز به مراجعه حضوری به متقاضیان این خدمات ارائه می گردد.
در ادامه بخوانید: تفاوت موسسه و شرکت
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این که چگونه می توان ثبت شرکت ها را استعلام نمود در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی تلفنی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی به سوالات شما عزیزان پیرامون این که چگونه می توان ثبت شرکت ها را استعلام نمود پاسخ دهند .
سوالات متداول
1- ✔️ چرا لازم است قبل از معامله با شرکت ها استعلام ثبت شدن و قانونی بودن آن ها را بگیریم ؟
✔️ برای جلوگیری از انجام معاملات غیر قانونی و انجام جرم کلاهبرداری از افراد به اسم شرکت های جعلی که در متن مقاله آمده است .
2- ✔️ روش های استعلام قانونی شرکت چیست ؟
✔️1 )از طریق مراجعه به سایت اداره ثبت اسناد و املاک کل کشور . 2 )مراجعه به سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی و 3 ) استفاده از روزنامه رسمی . که در متن مقاله آمده است .
3- ✔️ چه زمانی شرکت های تجاری حق انجام فعالیت دارند ؟
✔️ زمانی که به صورت رسمی و قانونی به ثبت رسیده باشند و تاریخ اعتبار فعالیت آن ها تمام نشده یاشد که در متن مقاله آمده است .
ثبت شرکت به فعالیتهای اقتصادی رسمیت میبخشد و موجب قانونی شدن تجارتها میشود. بنابراین برای اطمینان پیدا کردن از ثبت قانونی شرکتها و اعتبار آن حتماً پیش از بستن قرارداد باید آن را استعلام کرد. مرجع رسمی استعلام شرکتهای ثبت شده در ایران «سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور» است. این سامانه متعلق به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است و زیر نظر قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند. در این مقاله به نحوه جستوجوی شرکتهای ثبتشده و تایید صحت اطلاعات آنها میپردازیم.
روش های دسترسی به لیست اسامی شرکتهای ثبت شده:
تنها منبع قابل استناد برای یافتن اسم شرکتهای ثبت شده، سامانه شخصیتهای حقوقی کشور است. با کلیک در اینجا میتوانید به نشانی اینترنتی جدید این سامانه مراجعه کنید. جستوجو در این سایت به سه شیوه امکانپذیر است:
۱. وارد کردن نام شرکت (به صورت کامل یا بخشی از آن)
۲. وارد کردن شناسه ملی شرکت
۳. وارد کردن شماره ثبت شرکت
همچنین با مشخص کردن سازمان ثبت کننده شرکت، نوع شخصیت، اداره کل استان و واحد ثبتی شهرستان میتوان بسیار دقیقتر در لیست اسامی شرکتهای ثبتشده در ایران به جستوجو پرداخت. گاهی بدون محدود کردن سرچ، تعداد صفحات نتیجه بسیار زیاد خواهند شد و پیدا کردن اطلاعاتی که به دنبال آن هستید دشوار میشود.
استفاده از پایگاه های اطلاعاتی شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور به نشانی
به منظور حصول اطمینان از عدم ثبت نام انتخابی شرکت می توانید به سامانه ی استعلام اشخاص حقوقی کشور مراجعه کنید. این سامانه زیر نظر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است و علاوه بر شرکت ها تمامی اشخاص حقوقی کشور نظیر ارگان های دولتی و شهرداری ها را در بر می گیرد.
پس از وارد شدن در سامانه، درج نمودن حداقل یکی از سه قلم اطلاعاتی ذیل الزامی است:
شماره ثبت
شناسه ملی
نام شخصیت حقوقی
با وارد نمودن حداقل یکی از اطلاعات فوق، چنانچه شرکت مورد نظر قبلا ثبت شده باشد اطلاعات کلی آن شامل نام کامل، تاریخ تاسیس و ثبت، شناسه ملی واحد ثبتی آدرس و کد پستی شرکت قابل رؤیت می باشد.
استفاده از پایگاه های اطلاعاتی روزنامه رسمی کشور به نشانی
در این روش برای استعلام نام شرکت، پس از ورود به سامانه ی فوق به قسمت آگهی های قانونی مراجعه کنید و با قید نام و تکمیل سایر اطلاعات خواسته شده بر روی گزینه ی جستجو کلیک نمایید. در این سامانه تمامی آگهی های اشخاص حقوقی به همراه اطلاعاتی نظیر نام شرکت، موضوع شرکت و مشخصات اعضای شرکت جهت اصالت سنجی به صورت رایگان در دسترس خواهد بود.
استفاده از سامانه روزنامه رسمی
ورود به سامانه روزنامه رسمی به آدرس و تکمیل گزینههای شماره ملی و نام شرکت جهت دریافت لیست اسامی و استعلام نام شر
نوشته مرتبط: نحوه استعلام برندها
نام موسسات حقوقی ثبت شده
برای استعلام موسسات حقوقی و اطمینان یافتن از مجاز بودن فعالیتهای آنها باید پاسخ استعلام سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور را مشاهده نمایید. این اطلاعات عبارتاند از:
ثبتکننده شخصیت حقوقی که باید سازمان ثبت اسناد و املاک کشور باشد.
نوع شخصیت حقوقی که باید موسسه باشد.
نام کامل موسسه و شماره ثبت و مجوز آن
شناسه ملی و کد اقتصادی مجموعه
نشانی و کد پستی موسسه
تاریخ تاسیس موسسه، آخرین بهروزرسانی اطلاعات و زمان گرفتن استعلام
وضعیت موسسه که باید فعال باشد.
استعلام شناسه ملی شرکت
به منظور استعلام شناسه ملی اشخاص حقوقی از طریق سایت پیگیری شناسه ملی شرکت در مرحله اول باید وارد این سایت شد. در ادامه مراحل ورود به سایت و استعلام به ترتیب قرار داده شده است.
استعلام شرکت با کد ملی
زمانی که افراد حقوقی اقدام به ثبت شرکت میکنند، برای این فرآیند نیاز به یک کد ثبتی خواهند داشت. این کد میتواند موارد مشابهی داشته باشد؛ به همین دلیل برای هر شرکت یک کد ملی مجزا در نظر گرفته میشود. این کد میتواند صحت یک شرکت و قانونی بودن آن را مشخص نماید. در بسیاری از موارد افراد حقوقی و حقیقی برای بستن قرار داد با شرکتهای مختلف باید از صحت رسمی و قانونی بودن آن شرکت مطمئن شوند. یکی از روشهای استعلام گیری یک شرکت استفاده از کد ملی یازده رقمی است. این کد میتواند کمک زیادی برای به دست آوردن اطلاعات یک شرکت باشد. برای استعلام میتوان به سامانه استعلام شناسه ملی اشخاص حقوقی مراجعه کرد.
استعلام ثبت شرکتها
برای جستوجوی شرکتهای ثبتشده در ایران علاوه بر سامانه استعلام شرکت ثبتشده میتوان به سایت روزنامه رسمی نیز مراجعه نمود. تاسیس شرکتها و موسسات غیرتجاری و هر نوع تغییری در آنها باید در روزنامه رسمی آگهی شوند. برای جستوجو در این آگهیها باید به نشانی اینترنتی « rrk.ir» مراجعه فرمایید. این وبسایت با اجرایی شدن طرح یکپارچهسازی پایگاه آگهیهای قانونی بسیار کاراتر از قبل شده است.
فقط توجه داشته باشید که ممکن است که شرکت و موسسهی حقوقی در اداره ثبت شرکتها به ثبت برسد، ولی هنوز آگهی آن در روزنامه رسمی کشور چاپ نشده باشد.
منبع: سایت حقوقی مهر
مشاهده نظرات بیشتر...